sluiten
De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers mogelijk niet volledig correct werken.
Installeer de nieuwste versie van Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.
Belastingen

Belastingen

Als eigenwoningbezitter betaalt u verschillende belastingen en heffingen. Aan de rijksoverheid (de Belastingdienst) betaalt u jaarlijks inkomstenbelasting. Als u een hypotheekschuld op uw eigen woning heeft, is de hypotheekrenteaftrek een mogelijke aftrekpost.

Koopt u een bestaande woning? Dan betaalt u de overheid overdrachtsbelasting. Aan uw gemeente betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb), riool- en afvalstoffenheffing. Aan het waterschap waarin uw woning staat, betaalt u waterschapslasten. Meerdere belastingen en heffingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde van uw woning. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u bezwaar aantekenen.

Online seminar 'Belastingaangifte 2014'

100x91 belastingaangifteWilt u weten wanneer u online belastingaangifte 2014 doet en wanneer u gebruik maakt van de Aangifteapp? Kijk dan ons online seminar van 9 maart 2015 terug. 

Terugkijken

Online seminar 'de WOZ'

100x91-housewalletWilt u meer weten over de WOZ, welke factoren van invloed zijn en hoe u bezwaar kunt maken? Kijk dan ons online seminar terug van 11 februari 2015.

Terugkijken