sluiten
Let op! De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers niet volledig correct werken.
Upgrade Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome.
sluiten
Vereniging Eigen Huis maakt gebruik van cookies - Meer informatie.
Belastingen

Belastingen

Als eigenwoningbezitter betaalt u verschillende belastingen en heffingen. Aan de rijksoverheid (de Belastingdienst) betaalt u jaarlijks inkomstenbelasting. Als u een hypotheekschuld op uw eigen woning heeft, is de hypotheekrenteaftrek een mogelijke aftrekpost.

Koopt u een bestaande woning? Dan betaalt u de overheid overdrachtsbelasting. Aan uw gemeente betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb), riool- en afvalstoffenheffing. Aan het waterschap waarin uw woning staat, betaalt u waterschapslasten. Meerdere belastingen en heffingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde van uw woning. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u bezwaar aantekenen.

Online seminar 'de WOZ'

100x91-housewalletWilt u meer weten over de WOZ, welke factoren van invloed zijn en hoe u bezwaar kunt maken? Meld u dan aan voor ons online seminar op woensdag 11 februari aanstaande.

Inschrijven

Online seminar Scheiden en een eigen huis

100x91 huisjes-scheidingWilt u weten wat de gevolgen zijn van een scheiding met betrekking tot een eigen woning? Kijk dan ons online seminar terug van 24 september 2014. 

Terugkijken