sluiten
Let op! De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers niet volledig correct werken.
Upgrade Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome.
sluiten
Vereniging Eigen Huis maakt gebruik van cookies - Meer informatie.
Deel dit artikel:

De WOZ

In januari of februari krijgt u een WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning. Deze stelt uw gemeente vast. De WOZ-waarde is belangrijk omdat er meerdere belastingen en heffingen op zijn gebaseerd. De WOZ (van Wet waardering onroerende zaken) is de grondslag voor de eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting, rioolheffing, watersysteemheffing, erf- of schenkbelasting.

De WOZ-waarde van uw woning is de geschatte marktwaarde op de waardepeildatum. Voor de beschikking in 2014 is de waardepeildatum 1 januari 2013. Uw gemeente baseert de waarde van uw woning onder meer op de ligging, inhouds- en oppervlaktegegevens.

Bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde

U kunt zelf of met hulp van WOZ-specialisten bezwaar maken tegen uw ontvangen WOZ-waarde. U kunt geen bezwaar maken tegen de tarieven van de belastingen die gebaseerd zijn op de WOZ-waarde. 

Meer informatie over bezwaar maken op uw WOZ-beschikking

Voorbeeldbrieven

Om u te ondersteunen bij uw protest tegen een te hoge WOZ-waarde of een onjuiste aanslag onroerendezaakbelasting hebben wij een aantal voorbeelden van WOZ-bezwaarschriften opgesteld. U kunt de bezwaarschriften downloaden en aanvullen of wijzigen, om de brief geschikt te maken voor uw specifieke situatie.

Voorbeeldbrieven WOZ-bezwaarschriften

WOZ online seminar

Op 11 februari verzorgen onze specialisten een online seminar over de WOZ-waarde. Wilt u meer weten over de WOZ-waarde en hoe u bezwaar kunt maken?

Inschrijven


WOZ-bespaarcalculator

Wilt u weten hoeveel u bespaart als u bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde? Vul de WOZ-waarde van de gemeente in en wat รบ vindt dat de WOZ-waarde moet zijn en u weet wat u bespaart!

Naar de bespaarcalculator

WOZ-specialisten

Hulp bij bezwaar maken tegen de WOZ-waarde? Schakel de WOZ-specialisten in en krijg kosteloos hulp van ervaren juristen.

Bekijk uw mogelijkheden

WOZ in beeld

WOZ in beeld

Waar staat de WOZ voor? Voor welke belastingen heeft de WOZ gevolgen? En wat bepaalt de waarde van uw huis? Wat kunt doen om bezwaar te maken?

Bestel nu de webpublicatie

Groningen en WOZ-waarde

Woont u in Groningen en wilt u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?
Ga dan naar onze Gaswinning Groningen pagina's, daar vindt u meer informatie over de gaswinning en een speciaal formulier voor Groningse bezwaarmakers.

Gaswinning Groningen

Aanmeldformulier WOZ-specialisten voor Groningse bezwaarmakers