sluiten
De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers mogelijk niet volledig correct werken.
Installeer de nieuwste versie van Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.
De architect
Deel dit artikel:

De architect

U kunt met een architect te maken krijgen als u een eigen huis wilt (laten) bouwen of als u een (grote) verbouwing van plan bent. Deze deskundige vertaalt uw wensen in een concreet ontwerp. Hierbij houdt hij rekening met het door u gestelde budget. Een architect moet er ook voor zorgen dat het ontwerp aan alle overheidsvoorschriften en technische voorwaarden voldoen.

Welke architect schakelt u in?

De titel 'architect' is beschermd. Dat houdt in dat alleen iemand die een erkende studie heeft voltooid en staat ingeschreven bij de Stichting Bureau Architectenregister zich architect mag noemen. Controleer altijd of uw architect daar inderdaad staat ingeschreven.

BNA

Architecten die ingeschreven staan bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) werken volgens bepaalde gedragsregels, hebben minimaal twee jaar ervaring en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Via de website van BNA kunt u de gegevensbank raadplegen. Hierin staat per architectenbureau een profiel, waarin hun ervaringen en eerdere projecten staan.

BNA: Zoeken naar ingeschreven architecten

 

Referenties

Ga op zoek naar andere particuliere opdrachtgevers van de architect. Is hij erin geslaagd de wensen van de opdrachtgever naar genoegen te vertalen? Hoe was de relatie met de architect? Heeft hij aan de overige verplichtingen voldaan (leverde hij zijn ontwerpen op tijd bijvoorbeeld)?

Kennismakingsgesprek

Maak een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij het door u gekozen architectenbureau. Het wordt dan al snel duidelijk of uw opvattingen en die van de architect enigszins met elkaar overeenkomen en of het tussen u beiden klikt.