sluiten
De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers mogelijk niet volledig correct werken.
Installeer de nieuwste versie van Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.
Inbraak voorkomen
Deel dit artikel:

Inbraak voorkomen

Ruim 91.000 Nederlanders werden afgelopen jaar slachtoffer van een inbraak. Wat kun je zelf doen om een inbraak te voorkomen? Hoe kun je het een inbreker extra lastig maken? En hoe goed is uw huis nu eigenlijk beveiligd?

De politie geeft tips

Rodney Bos, Landelijke coördinator aanpak woninginbraken van de politie, geeft tips hoe u inbraak kunt voorkomen.

Maak het een inbreker lastig

100x91_Logo keurmerk veilig wonenEen inbraak voor 100% voorkomen is helaas onmogelijk. Toch kunt u het een inbreker moeilijk maken. Inbrekers hekelen  de drie L'en: Licht, Lawaai en Lang werk.Lees meer over inbraakpreventiemiddelen
Ga naar meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Anti-inbraaktipsook voor de vakantie

100x91-lampje-inbraak-tipsWij hebben de belangrijkste anti-inbraaktips voor u op een rijtje gezet. Hoe beveiligt u uw huis goed en wat kunt u zelf doen. 

Meer anti-inbraaktips

Het zijn niet alleen maar spullen

100x91_het zijn niet alleen maar spullen beeldWoninginbraken hebben in politiek Den Haag topprioriteit. Toch steeg het aantal inbraken vorig jaar weer met bijna 3%. Waarom lukt het maar niet om een daling te forceren?  In Eigen Huis Magazine juni gaan we hier dieper op in.  Lees het artikel

Stop de dief!

100x91_voorkant onderzoeksrapport politie 2Nicolien Kop, lector criminaliteitsbeheersing en recherchekunde, deed onderzoek naar een betere aanpak van woninginbraken. Ze schreef het onderzoeksrapport Stop de dief!

Lees het onderzoeksrapport

Fort Knox

100x91-Robbert-Teunissen-VteamOm een woninginbraak te voorkomen hoeft u uw huis niet om te bouwen tot een Fort Knox. Robert van het Vteam vertelt in zijn blog hoe u het inbrekers eenvoudig moeilijk kunt maken.

Lees de blog van Robert

''De inbreker' bestaat niet'

Maarten Vuylsteke is officier van justitie en portefeuillehouder Woninginbraken bij het arrondissementsparket Midden-Nederland. Hij weet veel over inbrekers.

Lees het interview met Maarten Vuylsteke

Bekende inbraakmethodes

100x91_beeld bekende inbraakmethodesHoe komen de inbrekers uw woning binnen? We zetten de meest voorkomende methodes voor u op een rij.

Ga naar inbraakmethodes


Een eigen huis? Word lid!

Profiteer van onze kennis, ervaring en ledenkorting. Uw voordelen:

  • Gratis telefonisch advies
  • Gratis modelcontracten
  • Gratis 11x per jaar Eigen Huis Magazine

Meer voordelen

Uw huis goed onderhouden?

Maandelijks onderhoudstips ontvangen? Via de OnderhoudsKalender krijgt u maandelijks tips om uw huis goed te onderhouden.

Naar de OnderhoudsKalender