sluiten
De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers mogelijk niet volledig correct werken.
Installeer de nieuwste versie van Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.
Deel dit artikel:

VvE - Vereniging van Eigenaren

Appartement kopen - (© Marieke van der Velden/HH)

Een appartement kopen

Voor de koop van een appartement gelden specifieke aandachtspunten. Dat komt vooral doordat u na de koop in een Vereniging van Eigenaren (VvE) terechtkomt. Hier vindt u kooptips en informatie over de gang van zaken bij een VvE, over het splitsingsreglement en -akte, verzekeringen en de opleveringskeuring bij een appartement.

Lees verder over Een appartement kopen
Onderhoud appartement

Onderhoud appartement

Op basis van een onderhoudsplan kan een VvE periodiek geld opzij zetten. Vereniging Eigen Huis kan helpen met het opstellen van een onderhoudsplan.

Lees verder over Onderhoud appartement
Bestuur en beheer VvE (© Michiel Wijnbergh/HH)

Bestuur en beheer VvE

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is opgebouwd uit een vergadering van eigenaren, een bestuur en commissies. Een VvE moet aan een aantal verplichtingen voldoen, zoals zeker één keer per jaar vergaderen, een reservefonds opbouwen en een jaarrekening opstellen. Verder informatie over beheer uitbesteden, slapende VvE's en conflicten binnen een VvE.

Lees verder over Bestuur en beheer VvE
VvE - Financiële planning & verantwoording (© Inge Yspeert/HH)

Jaarrekening en andere financiën

Een VvE moet elk jaar een jaarrekening en een begroting opstellen. Het is de taak van een VvE inkomsten en uitgaven goed op elkaar af te stemmen en een reservefonds op te bouwen. Dit doet uw VvE in een financieel plan. Om de uitgaven te bekostigen, betalen alle VvE-leden servicekosten waarmee onder meer ook de verzekeringen van het complex van worden betaald.

Lees verder over Jaarrekening en andere financiën

VvE's en de Warmtewet

Heeft u stadsverwarming of een andere collectieve warmtevoorziening? Dan kunt u te maken krijgen met de Warmtewet. Lees wat dit betekent voor uw VvE, of download één van de modelcontracten.

 De gevolgen van de Warmtewet

Wat zijn uw onderhoudskosten?

Benieuwd wat u kwijt bent aan onderhoudskosten?

Bekijk het overzicht (PDF)