sluiten
De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers mogelijk niet volledig correct werken.
Installeer de nieuwste versie van Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.
Deel dit artikel:

Werkwijze aanvragen bezwaarprocedure

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u een e-mail van WOZ-specialisten met de overeenkomst en machtiging om de bezwaarprocedure te mogen voeren namens u en met de inloggegevens voor uw account.

Onderteken deze documenten en upload de documenten (WOZ-beschikking, taxatieverslag*) via uw account of verstuur alles per post.

Beoordeling en WOZ-bezwaarprocedure

  1. De juristen van WOZ-specialisten beoordelen uw dossier op haalbaarheid.
  2. Neemt WOZ-specialisten uw bezwaarschrift in behandeling, dan kunt u via uw account de status van uw bezwaarschrift volgen. Als er nog vragen zijn, dan neemt WOZ-specialisten contact met u op voordat het bezwaarschrift bij de gemeente wordt ingediend.
  3. WOZ-specialisten informeert u zodra de uitspraak van de gemeente op het ingediende bezwaarschrift bekend is.
  4. Wanneer uw bezwaar gegrond wordt verklaard, is de gemeente verplicht u daarvoor een kostenvergoeding te betalen die de kosten van WOZ-specialisten dekt. Wijst de gemeente het bezwaar af, dan neemt WOZ-specialisten de gemaakte kosten volledig voor haar rekening. U betaalt in beide gevallen dus helemaal niets.

In beroep gaan

Bent u niet tevreden met de uitspraak, dan kunt u (met gratis hulp van de WOZ-specialisten) in beroep gaan bij de rechtbank.

* Het taxatieverslag is vaak opgenomen als bijlage bij de WOZ-beschikking. U kunt het taxatieverslag bij de meeste gemeenten ook via de website downloaden (met DigiD). WOZ-specialisten kan het taxatieverslag eventueel ook voor u opvragen.

Grondig bezwaar maken

Snel bezwaar maken


Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

(033) 450 77 50

Onze ledenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:30 - 16:30 uur

Of ga naar de contactpagina ›

WOZ-bespaarcalculator

Wilt u weten hoeveel u bespaart als u bezwaar maakt tegen de WOZ-beschikking? Vul de WOZ-waarde van de gemeente in en wat ú vindt dat de WOZ-waarde moet zijn en u weet wat u bespaart.

Naar de bespaarcalculator

WOZ in beeld

WOZ in beeld

Waar staat WOZ voor? Voor welke belastingen heeft de WOZ gevolgen? En wat bepaalt de waarde van uw huis? Wat kunt doen om bezwaar te maken?

Bestel nu de webpublicatie