sluiten
De website van Vereniging Eigen Huis kan op oudere browsers mogelijk niet volledig correct werken.
Installeer de nieuwste versie van Internet Explorer of gebruik een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.
< terug naar overzicht

Wat is dat huis waard?

Met de module 'Wat is dat huis waard' van Calcasa kunt u de koop- of verkoopprijs van een woning vaststellen. Binnen enkele minuten ontvangt u een betrouwbare indicatie van de actuele woningwaarde, zonder tussenkomst van een taxateur. Dat scheelt u tijd én geld!

Voordelen (ver)koopprijs berekenen met Calcasa

  • Snel en voordelig inzicht in een reële vraagprijs
  • Korting voor leden 
  • Altijd actueel

Ledenprijs € 14,95  

Niet-ledenprijs € 24,95  

Nu aanvragen

Hoe berekent Calcasa de waarde van het huis?

Calcasa baseert de waardebepaling van het huis op 25 gerealiseerde woningtransacties in de straat en buurt. Daarbij stelt de rekenmodule een onder-en bovengrens vast. U heeft meteen de zekerheid dat u niet teveel betaalt voor een huis.

Altijd een actuele waarde

Mochten er onlangs geen woningtransacties in de buurt zijn geweest, dan vertaalt de rekentool gegevens van oudere transacties naar een actuele waarde.

Berekening woningprijsindex
Woningprijzen in uw provincie

Waarvoor kunt u Calcasa gebruiken? 


De Calcasa-module ‘Wat is dat huis waard’ biedt u een gedegen basis voor het vaststellen van een reële koop- of verkoopprijs. Handig als u zich oriënteert op de aankoop van een woning én als u overweegt uw huis van de hand te doen. De Calcasa-module is geschikt voor bestaande eengezins-koopwoningen en koopappartementen. 


Lees ook de voorwaarden

Bijzonderheden? Kies dan voor taxatie

De rekenmodule gaat altijd uit van een redelijke staat van onderhoud. Wijkt de staat van onderhoud van dit gemiddelde af of heeft het huis speciale kenmerken die de waarde kunnen beïnvloeden, dan raden wij u aan om een taxatie aan te vragen.

Meer over taxaties

Heeft u vragen?

(033) 450 77 50

Onze ledenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:30 - 16:30 uur

Of ga naar de contactpagina ›