Aankoopcoach

De Aankoopcoach

Jouw persoonlijk sparringpartner bij je zoektocht naar een huis

Onze Aankoopcoaches weten alles over het kopen van een huis en kunnen je goed begeleiden gedurende het hele aankoopproces, van bezichtiging tot overdracht.

Ja, ik wil een Aankoopcoach
 • Gecertificeerde aankoopbegeleiders
 • Antwoord op al je vragen tijdens het koopproces
 • Biedingsvoorstel en uitbesteden onderhandeling
 • Al voor € 249,- per jaar

Hoe helpt de Aankoopcoach jou?

De Aankoopcoach is jouw persoonlijke sparringpartner bij het aankopen van een woning. Er komen veel vragen op je af tijdens de zoektocht naar een woning: Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? Wanneer is een bouwtechnische keuring verstandig? Welke ontbindende voorwaarden moet je laten opnemen in het koopcontract? Een Aankoopcoach beantwoordt al je vragen over het kopen van een huis, scant de koopakte, zorgt voor alle vervolgstappen en staat je gedurende het hele koopproces bij. Zo ben je op alles voorbereid.

Vereniging Eigen Huis

1  Online aanmelden

Vereniging Eigen Huis

2  Telefonische kennismaking

Vereniging Eigen Huis

3  Jouw persoonlijke vraagbaak

Kosten Aankoopcoach

Je kunt op elk moment in het koopproces een Aankoopcoach regelen. Je hebt keuze uit drie pakketten. Wil je een pakket achteraf nog uitbreiden, dan betaal je een meerprijs. Kies je alleen voor een sparringpartner, of vindt je het fijn als iemand je helpt bij het bepalen van een openingsbod. Veel van onze leden kiezen er ook voor om de onderhandeling uit te besteden. Want als koper acteer je misschien wel uit emotie terwijl een buitenstaander er zakelijk in staat.

* Na het aanmelden voor de Aankoopcoach betaal je direct €249,-. De kosten voor hulp bij een waardebepaling (door makelaar) en uitbesteden onderhandeling (door makelaar) betaal je pas op het moment dat je er gebruik van maakt.

In 2020 was ruim 87% van de onderhandelingen succesvol. Ruim 70% van de in 2020 aangekochte woningen is gekocht onder de aankoopprijs. Ondanks de veranderde markt worden er ook in 2021 mooie resultaten behaald. Uit onderhandelingen door uitbesteding (makelaar) resulteerde 56% in een aankoop van de woning. In 52% van deze aankopen is de aankoop van de woning onder de vraagprijs aangekocht.

Ja, ik wil een Aankoopcoach

Maak kennis met onze aankoopcoaches

Vereniging Eigen Huis

Sylvia van Leeuwen

‘Over de uitdagingen van de Amsterdamse woningmarkt hoefde ik “mijn koper” niets te vertellen; hij  was al een tijd op zoek naar een huis en de nood was hoog. Toch hield ik hem tijdens de bezichtigingen scherp: voldoet deze woning echt aan jouw eisen?’

Lees het verhaal van Sylvia

Vereniging Eigen Huis

Sanne Berends

‘Ik begeleid veel kopers die al aan het bezichtigen zijn en vertel ze waar ze bij een bepaald type woning op moeten letten. Is het wel verstandig om voor die oudere woning te gaan als je bepaalde woonwensen hebt? Of is een nieuwere woning dan verstandiger?’

Lees het verhaal van Sanne

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en Aankoopcoach?

Een aankoopmakelaar ontzorgt je volledig en gaat mee met bezichtigingen. Een aankoopmakelaar is daarom ook een stuk duurder. De Aankoopcoach begeleidt je op afstand en is echt onafhankelijk. Zo kun je een aantal stappen in het koopproces zelf doen onder begeleiding van de aankoopcoach.

Kan ik een Aankoopcoach regelen voor alle aankooptrajecten?

Nee, de Aankoopcoach is alleen Nederlandstalig en niet beschikbaar voor begeleiding bij de aankoop van:

 • een nieuwbouwwoning
 • een recreatiewoning
 • beleggingspanden
Komt de Aankoopcoach ook op locatie?
Nee, de Aankoopcoach komt niet fysiek bij je langs en gaat niet mee naar bezichtigingen. Wel is je Aankoopcoach tijdens onze openingstijden altijd via Safebay (chat), mail of telefoon bereikbaar voor informatie en advies. 
Wat als mijn Aankoopcoach afwezig is en ik een dringende vraag heb?
Er staat altijd een Aankoopcoach voor je klaar. Is jouw persoonlijke Aankoopcoach afwezig? Dan neemt een andere Aankoopcoach het contact tijdelijk over. Je krijgt dus altijd ondersteuning van een deskundige.
Wanneer kan ik mijn Aankoopcoach bereiken?

Onze Aankoopcoaches staan klaar om al jouw vragen bij het kopen van een bestaand huis te beantwoorden. Ze zijn te bereiken via Safebay, mail en telefoon en zullen tijdens onze openingstijden reageren: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

  Ik heb een biedingsindicatie (door makelaar) of hulp bij onderhandeling nodig. Kan dat?

  Ja. Je kunt het basispakket van een Aankoopcoach uitbreiden met biedingsindicatie (door makelaar) en/of onderhandeling. Voor een biedingsindicatie (door makelaar) betaal je de eerste keer een meerprijs van € 125, voor onderhandeling betaal je een meerprijs van € 225.

  Heb je vaker een biedingsindicatie of onderhandeling nodig? Dan betaal je na de eerste keer een meerprijs voor biedingsindicatie (door makelaar) van € 150, voor onderhandeling (door makelaar) betaal je een meerprijs van € 250.

  Heb je al een biedingsindicatie van € 150 gekregen en wil je voor dezelfde woning de onderhandelingen met de makelaar inschakelen dan betaal je € 195 ipv € 250.

  Uiterlijk binnen 2 werkdagen na betaling van de meerprijs krijg je de biedingsindicatie (door makelaar) of neemt onze partner contact op voor de onderhandeling. De onderhandeling vindt altijd plaats op afstand. De werkzaamheden worden verricht op werkdagen.   

  Zowel de biedingsindicatie (door makelaar) als de onderhandeling geldt voor één woning.

  Biedingsindicatie (door makelaar) uitsluitend voor verkoop woning met eindbod, inschrijving of definitief bod

  Kan ik voor elk pand een biedingsindicatie (door makelaar) of onderhandeling opvragen?

  Het opvragen van een biedingsindicatie (door makelaar) of onderhandeling is niet mogelijk voor de volgende panden:

  • Panden met een agrarische bestemming
  • Panden met een functie bedrijfsonroerendgoed (BOG)
  • Panden zonder woonbestemming
  • Recreatiewoningen
  Wanneer ontvang ik het biedingsindicatie (door makelaar) of starten we de onderhandeling?
  Uiterlijk binnen 2 werkdagen na betaling van het extra pakket ontvang je de biedingsindicatie (door makelaar) of neemt de partner organisatie contact op voor de onderhandeling. De biedingsindicatie (door makelaar)/onderhandeling gaat per woning.
  Hoe werkt een extra biedingsindicatie (door makelaar) en onderhandeling?

  De biedingsindicatie (door makelaar) en de onderhandelingen worden uitgevoerd door een partner van Vereniging Eigen Huis. Dit kun je niet apart afnemen en is altijd in combinatie met een Aankoopcoach. Wil je een extra biedingsindicatie (door makelaar) of onderhandelingen voor een volgende woning, dan kan dit tegen een meerprijs.

  • Extra biedingsindicatie (of het basispakket uitbreiden): € 150
  • Extra onderhandelingen (of het basispakket uitbreiden): € 250
  Kan ik een spoedaanvraag doen voor bieden en/of onderhandelen?

  Ja, dat kan. Voor een biedingsindicatie (door makelaar) met spoed betaal je een meerprijs van € 50,- en voor onderhandeling met spoed een meerprijs van € 125,-.

  De werkzaamheden worden verricht op werkdagen binnen 24 uur na betaling. Bij een spoedopdracht kunnen werkzaamheden ook op zaterdag worden verricht.

  Voordelen van een Aankoopcoach

  Vereniging Eigen Huis
  Altijd een gecertificeerde aankoopbegeleider aan je zijde
  Vereniging Eigen Huis
  Antwoord op al je vragen tijdens het kopen van je huis 
  Vereniging Eigen Huis
  Inclusief scan van je koopcontract
  Vereniging Eigen Huis
  Optionele biedingsindicatie (door makelaar) en onderhandeling
  Vereniging Eigen Huis
  Instappen kan op elk moment in het aankooptraject
  Ik heb het als heel geruststellend ervaren om een Aankoopcoach te hebben tijdens de zoektocht naar mijn huis. De coach kent de ins en outs van je huizenjacht. En is jouw coach niet aanwezig, dan staan er altijd andere coaches klaar voor advies. Mijn Aankoopcoach was vriendelijk, betrokken en kundig. Een aanrader!
  - Sylvia Dekker
  Beste Aankoopcoach, de dozen zijn uitgepakt, de lampen en schilderijen hangen (grotendeels). Tijd om je te bedanken voor de voortreffelijke manier waarop je ons door de huizenmarkt hebt geleid naar onze droomwoning. Het was geweldig. Dank daarvoor!
  - Vera en Piet

  Meer informatie nodig?

  Bekijk de video

  We bellen je graag

  Twijfel je nog en wil je persoonlijk horen wat een Aankoopcoach voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en één van onze Aankoopcoaches neemt vrijblijvend contact met je op.

  Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 081 1530. We zijn geopend op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

  Bel mij voor meer informatie

  Extra advies of diensten nodig? Je Aankoopcoach regelt het

  Heb je aanvullend advies nodig, bijvoorbeeld bij een heel specifieke vraag, dan kun je rekenen op andere experts binnen Vereniging Eigen Huis. Je persoonlijke Aankoopcoach weet precies wie ze daarvoor aan moet haken.

  En heb je gedurende het aankooptraject één van onze diensten nodig, dan regelt de Aankoopcoach dat voor je. Bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring of hypotheekadvies. Bekijk al onze diensten.