Hoe werkt het?

Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? Wanneer is een bouwtechnische keuring verstandig? Welke ontbindende voorwaarden moet je laten opnemen in het koopcontract? Een Aankoopcoach beantwoordt al je vragen over het kopen van een huis en staat je gedurende het hele koopproces bij. Zo ben je op alles voorbereid.

Vereniging Eigen Huis

1  Online aanmelden

Vereniging Eigen Huis

2  Telefonische kennismaking

Vereniging Eigen Huis

3  Jouw persoonlijke vraagbaak

Kosten Aankoopcoach

Je kunt op elk moment in het koopproces een Aankoopcoach regelen. Je hebt keuze uit drie pakketten: het basispakket, een uitgebreid pakket en een compleet pakket. Wil je een pakket achteraf nog uitbreiden, dan betaal je een meerprijs.

Basispakket met biedingsrapport
€ 249
Dit is het basispakket plus:
Basispakket met onderhandeling
€ 399
Dit is het basispakket plus:
 • Bieding en onderhandeling namens jou met de verkoper of verkoopmakelaar voor één woning. *

* In 2020 bleek ruim 87% van onze onderhandelingen succesvol. Ruim 70% van de in 2020 aangekochte woningen is gekocht onder de vraagprijs.

Ja, ik wil een Aankoopcoach

Maak kennis met onze aankoopcoaches

Vereniging Eigen Huis

Sylvia van Leeuwen

‘Over de uitdagingen van de Amsterdamse woningmarkt hoefde ik “mijn koper” niets te vertellen; hij  was al een tijd op zoek naar een huis en de nood was hoog. Toch hield ik hem tijdens de bezichtigingen scherp: voldoet deze woning echt aan jouw eisen?’

Lees het verhaal van Sylvia

Vereniging Eigen Huis

Sanne van Amerongen

‘Ik begeleid veel kopers die al aan het bezichtigen zijn en vertel ze waar ze bij een bepaald type woning op moeten letten. Is het wel verstandig om voor die oudere woning te gaan als je bepaalde woonwensen hebt? Of is een nieuwere woning dan verstandiger?’

Lees het verhaal van Sanne

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en Aankoopcoach?

Een aankoopmakelaar ontzorgt je volledig en gaat mee met bezichtigingen. Een aankoopmakelaar is daarom ook een stuk duurder. De Aankoopcoach begeleidt je op afstand en is echt onafhankelijk. Zo kun je een aantal stappen in het koopproces zelf doen onder begeleiding van de aankoopcoach.

Kan ik een Aankoopcoach regelen voor alle aankooptrajecten?

Nee, de Aankoopcoach is niet beschikbaar voor begeleiding bij de aankoop van:

 • een nieuwbouwwoning
 • een recreatiewoning
 • beleggingspanden
Komt de Aankoopcoach ook op locatie?
Nee, de Aankoopcoach komt niet fysiek bij je langs en gaat niet mee naar bezichtigingen. Wel is je Aankoopcoach tijdens onze openingstijden altijd via Safebay (chat), mail of telefoon bereikbaar voor informatie en advies. 
Wat als mijn Aankoopcoach afwezig is en ik een dringende vraag heb?
Er staat altijd een Aankoopcoach voor je klaar. Is jouw persoonlijke Aankoopcoach afwezig? Dan neemt een andere Aankoopcoach het contact tijdelijk over. Je krijgt dus altijd ondersteuning van een deskundige.
Wanneer kan ik mijn Aankoopcoach bereiken?

Onze Aankoopcoaches staan klaar om al jouw vragen bij het kopen van een bestaand huis te beantwoorden. Ze zijn te bereiken via WhatsApp, mail en telefoon en zullen tijdens onze openingstijden reageren: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

  Ik heb biedingsadvies of hulp bij onderhandeling nodig. Kan dat?

  Ja. Je kunt het basispakket van een Aankoopcoach uitbreiden met biedingsadvies en/of onderhandeling. Voor biedingsadvies betaal je de eerste keer een meerprijs van € 50, voor onderhandeling betaal je een meerprijs van € 200.

  Heb je meer biedingsadviezen of onderhandelingen nodig? Dan betaal je na de eerste keer een meerprijs voor biedingsadvies van € 75, voor onderhandeling betaal je een meerprijs van € 225.

  Uiterlijk binnen 2 werkdagen na betaling van de meerprijs krijg je het biedingsadvies of neemt onze partner contact op voor de onderhandeling. De werkzaamheden worden verricht op werkdagen.   

  Zowel het biedingsadvies als de onderhandeling geldt voor één woning.

  Kan ik voor elk pand een biedingsadvies of onderhandeling opvragen?

  Het opvragen van een biedingsadvies of onderhandeling is niet mogelijk voor de volgende panden:

  • Panden met een agrarische bestemming
  • Panden met een functie bedrijfsonroerendgoed (BOG)
  • Panden zonder woonbestemming
  • Recreatiewoningen
  Wanneer ontvang ik het biedingsadvies of starten we de onderhandeling?
  Uiterlijk binnen 2 werkdagen na betaling van het extra pakket ontvang je het biedingsadvies of neemt de partner organisatie contact op voor de onderhandeling. Het biedingsadvies/onderhandeling gaat per woning.
  Hoe werkt extra biedingsadvies en onderhandeling?

  Het biedingsadvies en de onderhandelingen worden uitgevoerd door een partner van Vereniging Eigen Huis. Dit kun je niet apart afnemen en is altijd in combinatie met een Aankoopcoach. Wil je een extra biedingsadvies of onderhandelingen voor een volgende woning, dan kan dit tegen een meerprijs.

  • Extra biedingsadvies (of het basispakket uitbreiden): € 75
  • Extra onderhandelingen (of het basispakket uitbreiden): € 225
  Kan ik een spoedaanvraag doen voor bieden en/of onderhandelen?

  Ja, dat kan. Voor biedingsadvies met spoed betaal je een meerprijs van € 50,- en voor onderhandeling met spoed een meerprijs van € 125,-. Na je aanvraag nemen we binnen 4 uur contact met je op.

  De werkzaamheden worden verricht op werkdagen binnen 24 uur na betaling. Bij een spoedopdracht kunnen werkzaamheden ook op zaterdag worden verricht.

  Voordelen van een Aankoopcoach

  Vereniging Eigen Huis
  Altijd een gecertificeerde aankoopbegeleider aan je zijde
  Vereniging Eigen Huis
  Antwoord op al je vragen tijdens het kopen van je huis 
  Vereniging Eigen Huis
  Inclusief scan van je koopcontract
  Vereniging Eigen Huis
  Optioneel biedingsadvies en onderhandeling
  Vereniging Eigen Huis
  Instappen kan op elk moment in het aankooptraject
  Ik heb het als heel geruststellend ervaren om een Aankoopcoach te hebben tijdens de zoektocht naar mijn huis. De coach kent de ins en outs van je huizenjacht. En is jouw coach niet aanwezig, dan staan er altijd andere coaches klaar voor advies. Mijn Aankoopcoach was vriendelijk, betrokken en kundig. Een aanrader!
  - Sylvia Dekker

  Meer informatie nodig?

  Bekijk de video

  We bellen je graag

  Twijfel je nog en wil je persoonlijk horen wat een Aankoopcoach voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en één van onze Aankoopcoaches neemt vrijblijvend contact met je op.

  Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 033 450 73 40. We zijn geopend op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

  Bel mij terug

  Extra advies of diensten nodig? Je Aankoopcoach regelt het

  Heb je aanvullend advies nodig, bijvoorbeeld bij een heel specifieke vraag, dan kun je rekenen op andere experts binnen Vereniging Eigen Huis. Je persoonlijke Aankoopcoach weet precies wie ze daarvoor aan moet haken.

  En heb je gedurende het aankooptraject één van onze diensten nodig, dan regelt de Aankoopcoach dat voor je. Bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring of hypotheekadvies. Bekijk al onze diensten.