Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kadaster verhoogt tarieven

Geplaatst op 01 jul 2009 , bijgewerkt 01 jul 2009, 22:00

Het Kadaster verhoogt per 1 augustus 2009 een aantal van zijn tarieven. De verhoging van de kadastertarieven is het gevolg van de aanhoudende stagn...

Het Kadaster verhoogt per 1 augustus 2009 een aantal van zijn tarieven.

De verhoging van de kadastertarieven is het gevolg van de aanhoudende stagnatie in de vastgoedsector. Het betreft onder andere de tarieven voor kadastrale registratie zoals inschrijvingstarieven. Daardoor nemen het werkaanbod en de inkomsten voor het Kadaster af.

Het Kadaster heeft geen winstoogmerk, maar moet wel kostendekkend werken. In de huidige omstandigheden moet zij zowel op kosten besparen als haar tarieven verhogen. Er is bij het Kadaster al een forse kostenbesparing bereikt door op personeels- en huisvestingsgebied in te krimpen en door op werkprocessen te besparen. Vereniging Eigen Huis is van mening dat het Kadaster zich moet inspannen om zo efficient mogelijk met de financiële middelen om te gaan. Het Rijk houdt hier toezicht op. De kwaliteit van de dienstverlening moet echter op een hoog peil blijven staan.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 2 juli 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers