Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aanvullende berichtgeving stimuleringsmaatregelen energiebesparing

Geplaatst op 09 jul 2009 , bijgewerkt 09 jul 2009, 22:00

In aanvulling op eerdere berichtgeving van 2 juli over de stimuleringsmaatregelen energiebesparing per 1 juli, is inmiddels de volgende aanvullende ...

In aanvulling op eerdere berichtgeving van 2 juli over de stimuleringsmaatregelen energiebesparing per 1 juli, is inmiddels de volgende aanvullende informatie beschikbaar gekomen:

1. Tijdelijke subsidieregeling voor maatwerkadviezen

Er is een beperkt budget beschikbaar voor deze regeling (dus op is op). De aanvraag voor de subsidie loopt via Senternovem (VROM).  

2. Subsidieregeling isolatieglas

Subsidie op isolatieglas wordt verstrekt tot maximaal 20% van de aanschafkosten van het glas bij woningen die voor 1995 zijn gebouwd. Ook hiervoor is een beperkt budget beschikbaar. VROM heeft te kennen gegeven dat het nog onduidelijk is of de regeling een terugwerkende kracht heeft tot 1 juli. Vereniging Eigen Huis vindt dit laatste in strijd met eerdere toezeggingen en daarmee onacceptabel. Zij zal hiervoor bij VROM aankloppen.

Verder werd bij de subsidievoorwaarden gesproken over minimaal 13 mm. HR++ glas. Deze voorwaarden worden waarschijnlijk nog aangepast. Dunner glas zal mogelijk ook geaccepteerd gaan worden mits het voldoet aan de energieprestatie van 13 mm. HR++ glas. De aanvraag voor deze subsidie loopt naar verwachting ook via Senternovem (VROM), maar is op dit moment nog niet duidelijk.

3. Verlaging btw naar 6% voor isolatiewerkzaamheden

De btw voor vloer-, dak- en muurisolatie van woningen wordt verlaagd van 19% naar 6%. Het gaat hier om op energiebesparing gerichte isolatiewerkzaamheden van woningen die al minimaal twee jaar in gebruik zijn. Materialen mogen niet meer dan 50% van de uitgaven bedragen om voor het verlaagde btw tarief in aanmerking te komen.

4. Energiebesparingskrediet

Geldverstrekkers zullen in dit kader zelf met producten voor consumenten op de markt gaan komen. Inmiddels is bekend dat Fortis vanaf juli een energiebesparingskrediet aanbiedt.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 10 juli 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers