Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Handvest lokale stimuleringsmaatregelen woningmarkt en woningbouw

Geplaatst op 27 okt 2009 , bijgewerkt 27 okt 2009, 23:00

Vereniging Eigen Huis staat positief tegenover de initiatieven die op lokaal en regionaal niveau worden genomen om de woningmarkt te stimuleren en de nieuwbouw weer op de gang te helpen.

De vereniging volgt de ontwikkelingen op de voet. In enkele gevallen is Vereniging Eigen Huis gevraagd een oordeel te geven over lokale stimuleringsmaatregelen. Het ligt voor de hand dat bij het opstellen van deze regelingen de aandacht in de eerste plaats uitgaat naar het behoud en creëren van werkgelegenheid en het weer vlottrekken van vastgelopen nieuwbouwprojecten. Dat is te begrijpen in de huidige crisissituatie. Het gevaar dreigt echter dat bij de opzet van de stimuleringsmaatregelen on-voldoende aandacht wordt gegeven aan de positie en de belangen van de consument. Die kan er bekaaid vanaf komen en in het ergste geval zelfs kind van de rekening worden.

Om dit te voorkomen heeft Vereniging Eigen Huis dit 'handvest' opgesteld met richtlijnen, informatie en adviezen die de maatregelen en mogelijkheden belichten vanuit de consumentenoptiek. De vereniging hoopt hiermee bij te dragen aan een juiste balans tussen 'goed voor de markt' en 'goed voor de consument'.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 28 oktober 2009.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers