Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Subsidie voor duurzame warmte voor woningen

Geplaatst op 06 jan 2009 , bijgewerkt 06 jan 2009, 23:00

Sinds september 2008 is de nieuwe subsidieregeling 'duurzame warmte voor bestaande woningen' van kracht. De regeling is van toepassing op woningen d...

Sinds september 2008 is de nieuwe subsidieregeling 'duurzame warmte voor bestaande woningen' van kracht. De regeling is van toepassing op woningen die zijn opgeleverd voor 1 januari 2008.

Van september tot december werd reeds 3,2 miljoen euro subsidie verstrekt, maar er zit nog genoeg in de pot. In totaal is 66 miljoen beschikbaar. De regeling loopt tot eind 2011.

Plaatst u in uw woning een zonneboiler, warmtepomp of een micro-warmtekrachtkoppeling? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling. SenterNovem beheert deze subsidie in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Zonneboilers

Voor de aanschaf van kleine zonneboilers met een collectoroppervlak tot en met zes vierkante meter zal het eerste jaar de subsidie 200 euro per GigaJoule bedragen. Voor grotere zonneboilers geldt een subsidie van 180 euro per GigaJoule. Voor de meest gangbare zonneboiler betekent dit een subsidie van 720 euro.

Warmtepompen

Voor warmtepompen tot en met 10 kWth (warmtevermogen) niet zijnde lucht/waterwarmtepompen is de subsidie het eerste jaar 500 euro per kWth. Boven 10 kWth is het nog 250 euro per kWth. Voor lucht/waterwarmtepompen tot en met 2 kWth is de subsidie 500 euro per kWth met een maximum van 1.000 euro.

Micro-WKK ketels

Het subsidiebedrag voor deze ketels bedraagt het eerste jaar 4.000 euro per installatie.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers