Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Compensatie voor hoger aansluittarief?

Geplaatst op 08 jan 2009 , bijgewerkt 08 jan 2009, 23:00

Door een nieuwe regeling voor het aansluittarief van elektriciteit moeten veel appartementseigenaren honderden euro's per jaar extra betalen. Ook ve...

Door een nieuwe regeling voor het aansluittarief van elektriciteit moeten veel appartementseigenaren honderden euro's per jaar extra betalen. Ook veel huiseigenaren die hebben geïnvesteerd in een milieuvriendelijke warmtepomp of waarvan de woning is aangesloten op stadsverwarming kunnen straks fors meer gaan betalen. Vereniging Eigen Huis heeft dit in samenwerking met kamerlid Paulus Jansen in het programma TROS Radar aan het licht gebracht.

Structurele compensatie

In een spoeddebat heeft minister Van der Hoeven aangegeven te gaan nadenken over een overgangsregeling. Vereniging Eigen Huis vindt dat echter volstrekt onvoldoende; consumenten moeten structureel worden gecompenseerd voor hogere aansluitkosten. De vereniging heeft hier bij de minister op aangedrongen.

De nieuwe regeling gaat een kostenbesparing van 30 miljoen euro per jaar opleveren voor de netbeheerders. Het is dan onbegrijpelijk dat consumenten een hogere rekening krijgen. Zeker aangezien door onderzoek is aangetoond dat netbeheerders ten koste van afnemers overmatige winsten maken. Vereniging Eigen Huis ontving meer dan 450 meldingen van gedupeerden. Per netbeheerder krijgen duizenden eigenwoningbezitters hiermee te maken.

Tijdelijke maatregelen

Naast een structurele compensatie van de hogere lasten heeft Vereniging Eigen Huis gepleit voor tijdelijke maatregelen. Hogere lasten kunnen soms worden voorkomen als kan worden omgeschakeld naar een lagere aansluitwaarde voor elektriciteit. Vereniging Eigen Huis heeft gepleit voor een gratis advies over de mogelijkheid van het verlagen van de aansluitwaarde en voor het gratis omschakelen naar een lagere aansluitwaarde als dat mogelijk is.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 9 januari 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.