Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Compensatieregeling Nationale-Nederlanden definitief

Geplaatst op 12 jan 2009 , bijgewerkt 12 jan 2009, 23:00

99% polishouders stemt voor akkoord Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis heb...

99% polishouders stemt voor akkoord Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis hebben bijna unaniem gestemd voor het akkoord op hoofdlijnen van 19 november 2008. Met de uitkomst van deze peiling is de Nationale-Nederlanden-compensatieregeling definitief geworden. Deze is van toepassing op Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS.

In totaal brachten 13.854 polishouders een geldige stem uit tijdens de peiling van de Stichting Verliespolis. 13.682 polishouders (98,76%) stemden vóór het onderhandelingsresultaat. 152 polishouders (1,1%) stemden tegen.
20 polishouders brachten een blanco of ongeldige stem uit.

De Stichting Verliespolis zal het akkoord op hoofdlijnen nu samen met Nationale-Nederlanden verder uitwerken en toezien op de uitvoering van de compensatieregeling. Polishouders van de genoemde verzekeraars met een lopende polis ontvangen in 2010 een brief van hun verzekeraar over wat de compensatieregeling voor hen kan betekenen. Mensen met een polis die al is afgelopen of beëindigd moeten zichzelf melden bij hun verzekeraar. Nationale-Nederlanden en de Stichting Verliespolis zullen later kenbaar maken hoe dit moet.

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Met ruim 120.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.

Bron: De Stichting Verliespolis

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.