Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aansprakelijkheid bij bouwprojecten niet altijd duidelijk

Geplaatst op 28 jan 2009 , bijgewerkt 28 jan 2009, 23:00

Vereniging Eigen Huis reageert vanavond in De Ombudsman Bij bouw of verbouw in de omgeving wordt vaak overlast opgemerkt. Hierbij gaat het om gelui...

Vereniging Eigen Huis reageert vanavond in De Ombudsman

Bij bouw of verbouw in de omgeving wordt vaak overlast opgemerkt. Hierbij gaat het om geluid- of stankoverlast. Maar wat als u schade ondervindt aan uw eigen woning door de bouw of verbouwing van anderen? Hans André de la Porte, woordvoerder van Vereniging Eigen Huis, vertelt hier vanavond over in het programma De Ombudsman.

De Ombudsman

Op vrijdag 29 januari wordt in het VARA-programma De Ombudsman (Nederland 2, 21.20 uur) aandacht besteed aan een woningbezitter die schade heeft opgelopen bij de sloop van een nabijgelegen ziekenhuis. De gemeente heeft opdracht gegeven voor de sloop en heeft de 'sloper' verantwoordelijk gesteld voor alle schade aan omliggende woningen. De gemeente heeft de woningeigenaar hulp beloofd bij het herstel van de schade. Toch gebeurt er al meer dan een jaar niets.

Wie is aansprakelijk?

Vereniging Eigen Huis vindt dat de gemeente een deugdelijke risico-inventarisatie moet maken, voordat een vergunning gegeven wordt voor de sloop van (in dit geval) het ziekenhuis. Bij dergelijke risicovolle projecten dringt Vereniging Eigen Huis erop aan, dat de gemeente regelt hoe eventuele schade wordt vergoed en verholpen.

Update 01-02-2010:

Bekijk het interview met Hans André de la Porte.

http://content.bitsontherun.com/players/ahGbDXaD-LRSjtAQ4.js

Meer informatie

  Bekijk de gehele aflevering van De Ombudsman
  Praat mee over dit onderwerp op ons forum
  Juridische Ledenservice

Bron: Vereniging Eigen Huis, VARA (De Ombudsman)
Amersfoort, 29 januari 2009.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers