Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

WOZ-waarde toch hoger dan vorig jaar

Geplaatst op 09 feb 2009 , bijgewerkt 09 feb 2009, 23:00

Ondanks de prijsdaling in een aantal regio's de afgelopen maanden, valt de WOZ-waarde van de meeste woningen hoger uit dan die van vorig jaar. De WO...

Ondanks de prijsdaling in een aantal regio's de afgelopen maanden, valt de WOZ-waarde van de meeste woningen hoger uit dan die van vorig jaar. De WOZ-waarde wordt namelijk vastgesteld naar het prijspeil op 1 januari van het voorgaande jaar. Dit is de waardepeildatum. De WOZ-waarde voor 2009 is dus naar het prijspeil van 1 januari 2008 vastgesteld.

Ten opzichte van de beschikking van vorig jaar gaat het dus om het prijsverschil tussen 1 januari 2007 en 1 januari 2008 en in die periode zijn de huizenprijzen in de meeste regio's nog gestegen. Indien de waarde van uw woning in 2008 is gedaald, zult u dat terugzien op de WOZ-beschikking voor 2010. Dan geldt als waardepeildatum 1 januari 2009.

Amersfoort, 10 februari 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.