Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

WOZ-waarde toch hoger dan vorig jaar

Geplaatst op 09 feb 2009 , bijgewerkt 09 feb 2009, 23:00

Ondanks de prijsdaling in een aantal regio's de afgelopen maanden, valt de WOZ-waarde van de meeste woningen hoger uit dan die van vorig jaar. De WO...

Ondanks de prijsdaling in een aantal regio's de afgelopen maanden, valt de WOZ-waarde van de meeste woningen hoger uit dan die van vorig jaar. De WOZ-waarde wordt namelijk vastgesteld naar het prijspeil op 1 januari van het voorgaande jaar. Dit is de waardepeildatum. De WOZ-waarde voor 2009 is dus naar het prijspeil van 1 januari 2008 vastgesteld.

Ten opzichte van de beschikking van vorig jaar gaat het dus om het prijsverschil tussen 1 januari 2007 en 1 januari 2008 en in die periode zijn de huizenprijzen in de meeste regio's nog gestegen. Indien de waarde van uw woning in 2008 is gedaald, zult u dat terugzien op de WOZ-beschikking voor 2010. Dan geldt als waardepeildatum 1 januari 2009.

Amersfoort, 10 februari 2009

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden