Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Warmtewet versterkt positie gebruiker

Geplaatst op 11 feb 2009 , bijgewerkt 11 feb 2009, 23:00

De warmtewet is op 11 februari door de Eerste Kamer vastgesteld. Goed nieuws! De positie van mensen die zijn aangewezen op stadsverwarming is daardo...

De warmtewet is op 11 februari door de Eerste Kamer vastgesteld. Goed nieuws! De positie van mensen die zijn aangewezen op stadsverwarming is daardoor minder kwetsbaar dan hij was.

Het wetsvoorstel moet zorgen voor reële prijzen én de positie van de gebruikers versterken. Belangrijke punten in deze wet zijn onder meer dat de leveranciers van stadsverwarming zich moeten houden aan het Niet Meer Dan Anders-principe; de leveranciers zijn daardoor gebonden aan bepaalde tarieven.

Ook de leveringszekerheid is in de wet geregeld en er komt een onafhankelijke instantie om geschillen te beslechten. Het duurt naar verwachting nog een jaar voordat de nieuwe prijzen (maximumprijs en redelijke prijs) voor stadsverwarming worden vastgesteld. Vervolgens werkt de wet terug tot 1 januari 2007.

Kortom, het duurt nog even voordat de nieuwe prijzen gelden, maar consumenten die teveel betaald hebben krijgen vervolgens wel met terugwerkende kracht een bedrag ineens terugbetaald.

Amersfoort, 12 februari 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.