Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Warmtewet versterkt positie gebruiker

Geplaatst op 11 feb 2009 , bijgewerkt 11 feb 2009, 23:00

De warmtewet is op 11 februari door de Eerste Kamer vastgesteld. Goed nieuws! De positie van mensen die zijn aangewezen op stadsverwarming is daardo...

De warmtewet is op 11 februari door de Eerste Kamer vastgesteld. Goed nieuws! De positie van mensen die zijn aangewezen op stadsverwarming is daardoor minder kwetsbaar dan hij was.

Het wetsvoorstel moet zorgen voor reële prijzen én de positie van de gebruikers versterken. Belangrijke punten in deze wet zijn onder meer dat de leveranciers van stadsverwarming zich moeten houden aan het Niet Meer Dan Anders-principe; de leveranciers zijn daardoor gebonden aan bepaalde tarieven.

Ook de leveringszekerheid is in de wet geregeld en er komt een onafhankelijke instantie om geschillen te beslechten. Het duurt naar verwachting nog een jaar voordat de nieuwe prijzen (maximumprijs en redelijke prijs) voor stadsverwarming worden vastgesteld. Vervolgens werkt de wet terug tot 1 januari 2007.

Kortom, het duurt nog even voordat de nieuwe prijzen gelden, maar consumenten die teveel betaald hebben krijgen vervolgens wel met terugwerkende kracht een bedrag ineens terugbetaald.

Amersfoort, 12 februari 2009

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers