Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Compensatieregeling ASR Nederland definitief

Geplaatst op 01 mrt 2009 , bijgewerkt 01 mrt 2009, 23:00

Bijna 99% polishouders stemt voor ASR-akkoord ASR Nederland-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis hebben bijna unaniem ge...

Bijna 99% polishouders stemt voor ASR-akkoord

ASR Nederland-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis hebben bijna unaniem gestemd voor het akkoord op hoofdlijnen van 16 december 2008. Met de uitkomst van deze peiling is de ASR Nederland-compensatieregeling definitief geworden.

ASR Nederland is de voormalige Nederlandse verzekeringstak van Fortis die inmiddels is verzelfstandigd. Onder deze compensatieregeling vallen de polissen van De Amersfoortse, Falcon, Interlloyd Leven, VSB Leven en ASR Verzekeringen, inclusief haar voorgangers Fortis ASR, AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend.

In totaal brachten 17.122 polishouders een geldige stem uit tijdens de peiling van de Stichting Verliespolis. 16.870 polishouders (98,53%) stemden vóór het onderhandelingsresultaat. 134 polishouders (0,78%) stemden tegen. 118 polishouders brachten een blanco of ongeldige stem uit.

De Stichting Verliespolis zal het akkoord op hoofdlijnen nu samen met ASR Nederland verder uitwerken en toezien op de uitvoering van de compensatieregeling. Polishouders van de genoemde verzekeraars met een lopende polis ontvangen in 2010 een brief van hun verzekeraar over wat de compensatieregeling voor hen kan betekenen. Mensen met een polis die al is afgelopen of beëindigd, moeten zich melden bij hun verzekeraar.

Inmiddels zijn compensatieregelingen bereikt met Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en ASR Nederland. De huidige waarde van de schikkingen bedraagt circa 1,5 miljard euro. Bij de drie genoemde verzekeraars zullen naar verwachting een kleine 1,4 miljoen polissen worden gecompenseerd op de einddatum van de polis. De besprekingen met Eureko (Achmea/Interpolis), SNS Reaal en Aegon zijn nog gaande.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 2 maart 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers