Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vereniging Eigen Huis strijdt voor verlaging Onroerende zaakbelasting

Geplaatst op 31 mrt 2009 , bijgewerkt 31 mrt 2009, 22:00

Op woensdag 1 april heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de ministeries van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties (BZK), Financiën en de Ve...

Op woensdag 1 april heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de ministeries van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties (BZK), Financiën en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de opbrengsten van de lokale heffingen en de daarbij geldende macronorm voor de OZB. Om invloed uit te oefenen op dit overleg heeft Vereniging Eigen Huis afgelopen week een brief gestuurd naar de Minister en Staatssecretaris van het ministerie van BZK. In deze brief heeft de vereniging aangedrongen op een forse verlaging van de OZB in 2010.

Mening Vereniging Eigen Huis

De macronorm die voor de stijging van de OZB in 2007 tussen het rijk en de gemeenten is overeengekomen, is volgens Vereniging Eigen Huis sterk achterhaald en moet aan de verslechterde economische situatie worden aangepast.

De huidige macronorm biedt gemeenten de ruimte om de OZB voor volgend jaar nog aanzienlijk te verhogen. Onder de huidige omstandigheden is dat volgens Vereniging Eigen Huis onaanvaardbaar. De vereniging vindt dat de huidige situatie aanleiding geeft om de OZB in 2010 fors te verlagen.

Als de uitkomst van het overleg bekend is, informeren wij u nader op onze website.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 01 april 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers