Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Stichting Verliespolis bereikt schikking over woekerpolissen SNS REAAL

Geplaatst op 31 mrt 2009 , bijgewerkt 31 mrt 2009, 22:00

De Stichting Verliespolis heeft een akkoord bereikt met SNS REAAL over een oplossing voor klanten met een individuele beleggingsverzekering bij SNS ...

De Stichting Verliespolis heeft een akkoord bereikt met SNS REAAL over een oplossing voor klanten met een individuele beleggingsverzekering bij SNS Bank, REAAL Levensverzekeringen, Zwitserleven, DBV en alle rechtsvoorgangers, waaronder het voormalige AXA Nederland en Winterthur. Dit akkoord kost de verzekeraar € 320 miljoen, inclusief een fonds van € 52,5 miljoen voor mensen in een schrijnende situatie. De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Beide organisaties zijn mede-ondertekenaar van het akkoord. De Stichting Verliespolis zal het bereikte onderhandelingsresultaat op korte termijn met een positief advies via een peiling voorleggen aan zijn deelnemers.

Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis: "Met deze vierde grote compensatieregeling worden inmiddels ruim 1.8 miljoen polissen geraakt door de overeengekomen schikkingen. Wij denken dat het mogelijk is om op korte termijn ook tot resultaten te komen met de laatste twee van de zes grote verzekeraars en binnen een aantal maanden met de middelgrote en kleine verzekeraars. Voor de zomer zou dit boek dan voor iedereen gesloten kunnen worden."

Ook dit akkoord biedt een redelijke en billijke compensatie voor veel polishouders. Circa 40% van hen ontvangt een tegemoetkoming. De compensatieregeling is in lijn met de schikkingen die zijn getroffen met Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en ASR Nederland. Daarnaast is er een aanvullend fonds beschikbaar voor mensen in schrijnende situaties. Dit onderhandelingsresultaat biedt op korte termijn duidelijkheid voor de polishouders, zonder dat zij zelf met de verzekeraar de strijd hoeven aan te gaan. Langdurige procedures kunnen hierdoor dus worden voorkomen.

De Consumentenbond steunt het bereikte akkoord.

SNS REAAL-polishouders die zich hebben aangesloten bij Verliespolis ontvangen € 50,- extra

Klanten van de genoemde verzekeraars die zich vóór 25 maart 2009 hebben aangemeld bij de Stichting Verliespolis, die hun bijdrage aan de Stichting hebben betaald en die hun stem uitbrengen bij de te houden peiling, ontvangen hun bijdrage aan de Stichting terug. Daarnaast ontvangen zij een aanvullende vergoeding. In totaal ontvangen zij € 50,-. Indien u polishouder bent bij één van de genoemde verzekeraars ontvangt u vanzelf bericht over de peiling. Deze zal op korte termijn plaatsvinden.

Staan uw polisnummers al goed in uw Verliespolis-dossier op de website?

Graag willen wij u nogmaals vragen om goed te controleren of al uw gegevens correct en zo volledig mogelijk zijn ingevuld in uw eigen dossier op de Verliespolis-website. Voor de afhandeling van de compensatieregelingen is dit van belang. U kunt uw dossier als volgt bekijken:

  • ga naar www.verliespolis.nl;
  • klik vervolgens in de linkerbalk op 'Uw gegevens';
  • vul daarna, in de aangegeven velden, het door u opgegeven e-mailadres en het na uw aanmelding toegestuurde wachtwoord in.

Meer informatie over het bereikte akkoord

Meer informatie over het bereikte akkoord vindt u op www.verliespolis.nl. Hier vindt u persberichten, veelgestelde vragen en antwoorden en de overeenkomst tussen de Stichting Verliespolis en SNS REAAL.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.