Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Crisisfonds garandeert verkoop huis?

Geplaatst op 01 apr 2009 , bijgewerkt 01 apr 2009, 22:00

Op de voorpagina van het AD van woensdag 1 april 2009 staat het artikel 'Crisisfonds garandeert verkoop huis'. Daaruit zou blijken dat Vereniging Ei...

Op de voorpagina van het AD van woensdag 1 april 2009 staat het artikel 'Crisisfonds garandeert verkoop huis'. Daaruit zou blijken dat Vereniging Eigen Huis samen met de bouwwereld werkt aan het opzetten van huizenfondsen die de oude woningen van nieuwbouwkopers opkopen als het deze mensen niet lukt om zelf hun huis te verkopen. Deze fondsen zouden de huiseigenaar een opkoopprijs van 90% van de marktwaarde garanderen.

Vereniging Eigen Huis vindt huizenfondsen een goed initiatief in deze tijd waarin de verkoop van nieuwbouwwoningen sterk stagneert. Maar in tegenstelling tot wat het artikel suggereert is de vereniging geen partner in dergelijke fondsen omdat de vereniging hierin geen zakelijke of financiële partij is. Dat is de bouwsector wel, samen met provincies, gemeenten, woningcorporaties en verzekeraars.

Vereniging Eigen Huis stelt zich bij deze initiatieven constructief op en werkt mee wanneer dat zinvol is. Zodra de werking van de nieuwe huizenfondsen bekend is, gaan we deze initiatieven beoordelen. "Krijgen kopers van nieuwbouwwoningen inderdaad een goede prijs voor hun oude woning als ze die niet zelf kunnen verkopen?", "Hoe wordt de marktwaarde vastgesteld?", "Wat zijn de voorwaarden en zijn die redelijk?" Zodra er meer over de huizenfondsen bekend is zullen we daar op deze plaats over berichten.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 02 april 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers