Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Eigenwoningbezitters: Wie komt er in de problemen?

Geplaatst op 16 apr 2009 , bijgewerkt 16 apr 2009, 22:00

Hoe minder financiële armslag, hoe groter de kans op problemen De werkloosheid neemt de komende tijd aanzienlijk toe. De verwachting is dat eind 20...

Hoe minder financiële armslag, hoe groter de kans op problemen

De werkloosheid neemt de komende tijd aanzienlijk toe. De verwachting is dat eind 2010 er zo'n 675.000 werklozen zijn. Dat is 8,75% van de beroepsbevolking. Eind 2008 was dit nog 3,9%.

Op basis van deze toename in de werkloosheid verwacht de ING Bank dat het aantal eigenwoningbezitters dat in de betalingsproblemen komt de komende twee jaar zal toenemen tot 5%. Het zou volgens de ING gaan om circa 140.000 huishoudens.

Aantal potentiële probleemgevallen moeilijk te bepalen

Volgens Vereniging Eigen Huis is het moeilijk te bepalen hoeveel huishoudens mogelijk in de problemen komen. Dat is niet alleen afhankelijk van de werkloosheid, maar heeft ook te maken met allerlei andere factoren. Zo maakt de aanwezigheid van een tweede inkomen het huishouden minder kwetsbaar voor werkloosheid van één van de partners. Ook de aanwezigheid van een woonlastenverzekering, eigen vermogen (spaargeld) en een ruime overwaarde in de woning maken dat huishoudens minder gevoelig zijn voor financiële tegenvallers. Het financieel gedrag van huishoudens speelt hierbij ook een belangrijke rol. Niet iedereen kan immers even goed met geld omgaan.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 17 april 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.