Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Banken willen gedwongen verkoop woningen veranderen

Geplaatst op 10 mei 2009 , bijgewerkt 10 mei 2009, 22:00

Banken en andere geldverstrekkers willen het systeem van executieveilingen (gedwongen verkoop) veranderen. Het aantal veilinglocaties moet worden ge...

Banken en andere geldverstrekkers willen het systeem van executieveilingen (gedwongen verkoop) veranderen. Het aantal veilinglocaties moet worden gehalveerd en de veilingen moeten beter toegankelijk worden voor particulieren. Nu maken huizenhandelaren vaak nog de dienst uit.

Eerder geen interesse

Vereniging Eigen Huis is hier voorstander van, maar vindt het plan van de geldverstrekkers ook opmerkelijk. Al jaren geleden heeft de vereniging een uitgewerkt plan aan banken voorgelegd waarmee het Nederlandse veilingsysteem drastisch kon worden verbeterd. Banken lieten toen nog weten geen interesse te hebben. Kennelijk is het belang in een goed functionerende veiling op dit moment dermate groot, dat men alsnog in beweging komt.

Consumentenvoorwaarden

Vereniging Eigen Huis blijft erop hameren dat bij executieveilingen de normale consumentenvoorwaarden van toepassing moeten zijn: drie dagen bedenktijd voor de koper na het tekenen van het koopcontract, een ruime periode om de woning vooraf te bezichtigen, om het bouwkundig te laten keuren en te laten taxeren en voldoende tijd om de financiering te regelen.

Daarnaast moeten particulieren een volwaardige positie krijgen op de veiling. Dat betekent dat er een einde moet komen aan het dominante spel van de huizenhandelaren.

De banken maken later dit jaar het exacte plan bekend.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 11 mei 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.