Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Reactie kabinetsmaatregelen steun woningmarkt

Geplaatst op 13 mei 2009 , bijgewerkt 13 mei 2009, 22:00

Gisteravond berichtte RTL Nieuws over de maatregelen die het kabinet wil nemen om de woningmarkt te steunen. Genoemd werden uitstel van betaling voo...

Gisteravond berichtte RTL Nieuws over de maatregelen die het kabinet wil nemen om de woningmarkt te steunen. Genoemd werden uitstel van betaling voor mensen met NHG, tijdelijke verhuur van te koop staande woning en stimulering van energiebesparing in de woning. Daarnaast wordt extra of eerder geld beschikbaar gesteld voor nieuwbouwprojecten en Vogelaarwijken, waarmee de werkgelegenheid op peil wordt gehouden.

Deze maatregelen waren al bekend, de NHG-regeling voor mensen met betalingsproblemen is de afgelopen dagen zelfs uitgebreid in het nieuws geweest. Wij hebben dan ook teleurgesteld gereageerd (in het late RTL Nieuws en de nieuwsuitzendingen van vanochtend), net zoals de NVM.

Nu blijkt echter dat RTL Nieuws te voorbarig is geweest: de getoonde brief is een oude versie en niet de brief die morgen door het kabinet wordt besproken. In zekere zin is dat een journalistieke 'canard'.

Een door iedereen vurig gewenste verhoging van de NHG schijnt er inderdaad niet in te zitten, maar wat het Kabinet wel wil en gaat doen wordt na morgen pas duidelijk. Want dan zal blijken wat uiteindelijk wél in de brief van minister Van der Laan staat.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 14 mei 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.