Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Goedkoop groen krediet voor energiebesparing in huis

Geplaatst op 27 mei 2009 , bijgewerkt 27 mei 2009, 22:00

Eigenwoningbezitters kunnen binnenkort een goedkope, 'groene lening' afsluiten om zonnepanelen op hun dak te plaatsen of om muren en vloeren te isol...

Eigenwoningbezitters kunnen binnenkort een goedkope, 'groene lening' afsluiten om zonnepanelen op hun dak te plaatsen of om muren en vloeren te isoleren. Vereniging Eigen Huis vindt het een goed idee om energiebesparende maatregelen in woningen te stimuleren, maar is van mening dat extra kredietmogelijkheden daarvoor niet het beste middel zijn.

De meeste consumenten zullen in deze economisch moeilijke en onzekere tijd terughoudend zijn om extra kredieten af te sluiten, ook al is de rente relatief laag. Een prijsverlaging door middel van subsidie op bijvoorbeeld zonnepanelen en isolatie van de woning levert volgens de vereniging meer enthousiasme op bij eigenwoningbezitters en een krachtiger impuls voor isolatiebedrijven en aannemers.

In een recente brief aan de Tweede Kamer meldt het kabinet de voorwaarden voor een groen krediet aan te passen. De minimale hoogte van een groen krediet (€ 22.000) wordt geschrapt en er geldt voortaan een aflossingstermijn van vijftien jaar in plaats van tien jaar. De overheid verstrekt bovendien garanties aan banken voor kredieten voor zonnecellen of woningisolatie. Daardoor kunnen banken nog goedkoper een groen krediet aanbieden.

In Nederland staat nu voor zo'n € 5,5 miljard aan groene kredieten uit.

Bron: Financieel Dagblad
Amersfoort, 28 mei 2009.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.