Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Goedkoop groen krediet voor energiebesparing in huis

Geplaatst op 27 mei 2009 , bijgewerkt 27 mei 2009, 22:00

Eigenwoningbezitters kunnen binnenkort een goedkope, 'groene lening' afsluiten om zonnepanelen op hun dak te plaatsen of om muren en vloeren te isol...

Eigenwoningbezitters kunnen binnenkort een goedkope, 'groene lening' afsluiten om zonnepanelen op hun dak te plaatsen of om muren en vloeren te isoleren. Vereniging Eigen Huis vindt het een goed idee om energiebesparende maatregelen in woningen te stimuleren, maar is van mening dat extra kredietmogelijkheden daarvoor niet het beste middel zijn.

De meeste consumenten zullen in deze economisch moeilijke en onzekere tijd terughoudend zijn om extra kredieten af te sluiten, ook al is de rente relatief laag. Een prijsverlaging door middel van subsidie op bijvoorbeeld zonnepanelen en isolatie van de woning levert volgens de vereniging meer enthousiasme op bij eigenwoningbezitters en een krachtiger impuls voor isolatiebedrijven en aannemers.

In een recente brief aan de Tweede Kamer meldt het kabinet de voorwaarden voor een groen krediet aan te passen. De minimale hoogte van een groen krediet (€ 22.000) wordt geschrapt en er geldt voortaan een aflossingstermijn van vijftien jaar in plaats van tien jaar. De overheid verstrekt bovendien garanties aan banken voor kredieten voor zonnecellen of woningisolatie. Daardoor kunnen banken nog goedkoper een groen krediet aanbieden.

In Nederland staat nu voor zo'n € 5,5 miljard aan groene kredieten uit.

Bron: Financieel Dagblad
Amersfoort, 28 mei 2009.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers