Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Tijdelijke verhuur van uw te koop staande woning?

Geplaatst op 28 mei 2009 , bijgewerkt 28 mei 2009, 22:00

Vereniging Eigen Huis geeft alle informatie Als u een andere woning heeft gekocht en de oude woning al langere tijd te koop heeft staan, kunt u de ...

Vereniging Eigen Huis geeft alle informatie

Als u een andere woning heeft gekocht en de oude woning al langere tijd te koop heeft staan, kunt u de oude woning eventueel tijdelijk gaan verhuren. Om daarmee de lasten van de te koop staande woning geheel of gedeeltelijk te dekken. Op die manier overbrugt u deze slechte periode op de woningmarkt en kan de verkoop plaatsvinden op een moment dat de markt er beter voor staat. Een gedwongen verkoop van de oude woning kan zo worden voorkomen.

Voordelig om tijdelijk te verhuren?

Voordat u beslist om tijdelijk te verhuren, is het belangrijk dat u eerst bekijkt of dat in uw persoonlijke situatie wel voordelig is. Daarna moet u een aantal zaken regelen. Voor het verhuren van de te koop staande woning is toestemming nodig van uw geldverstrekker. Bij de gemeente moet een vergunning op basis van de Leegstandwet worden aangevraagd. Met zo'n vergunning wordt de huurbescherming beperkt, zodat de woning in geval van verkoop binnen een afzienbare termijn leeg kan worden opgeleverd. Ook moeten verzekeringen eventueel worden aangepast.

Dossier Tijdelijke verhuur

Alle informatie over tijdelijke verhuur vindt u op www.eigenhuis.nl/tijdelijkeverhuur. Naast informatie over bovenstaande zaken kunt u daar een modelcontract voor tijdelijke verhuur vinden en veelgestelde vragen en antwoorden raadplegen.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 29 mei 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers