Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vereniging Eigen Huis voorstander stimuleren energiebesparing

Geplaatst op 04 jun 2009 , bijgewerkt 04 jun 2009, 22:00

Het kabinet heeft plannen om energiebesparing onder eigenwoningbezitters te stimuleren. Het gaat om een btw-verlaging voor het isoleren van de wonin...

Het kabinet heeft plannen om energiebesparing onder eigenwoningbezitters te stimuleren. Het gaat om een btw-verlaging voor het isoleren van de woning, een subsidie voor dubbel glas, een gesubsidieerd energiebesparingsadvies (maatwerkadvies) en de mogelijkheid van een groen krediet voor het isoleren van muren en vloeren of voor het plaatsen van zonnepanelen.

BTW-verlaging prima initiatief

Vereniging Eigen Huis is groot voorstander van het stimuleren van energiebesparende maatregelen. Btw-verlaging vindt de vereniging een prima initiatief, mits het voordeel bij de consument terecht komt en het niet leidt tot een extra marge binnen de isolatiebranche.

Subsidies zijn goede stimulans

Ook subsidies voor eigenwoningbezitters zijn volgens de vereniging een goede stimulans. Dit is voor de eigenwoningbezitter direct voelbaar in de portemonnee. De vereniging vindt verder dat de huidige regelingen slecht kenbaar en erg ingewikkeld zijn. Verder geven de huidige subsidies slechts weinig continuïteit. Het gaat meestal om tijdelijke regelingen. Er is hier dus nog het nodige te verbeteren.

Groen krediet

Verder voorziet de vereniging dat de meeste mensen terughoudend zullen zijn om extra (groene) kredieten af te sluiten, ook al kan dit tegen een relatief lagere rente.

Goed voor werkgelegenheid

Vereniging Eigen Huis onderkent dat de energiebesparende maatregelen ook de nodige werkgelegenheid zullen opleveren. Het zal de vastgelopen woningmarkt echter niet helpen. Vereniging Eigen Huis verwacht meer van de aangekondigde verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), die de vereniging al in oktober 2008 heeft voorgesteld.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 5 juni 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers