Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ook VVD komt in actie voor wet inzake tijdelijke verhuur

Geplaatst op 10 jun 2009 , bijgewerkt 10 jun 2009, 22:00

De VVD vindt het onbestaanbaar dat er geen herleving is van de hypotheekrenteaftrek na tijdelijke verhuur van een tweede koopwoning en eist dat de w...

De VVD vindt het onbestaanbaar dat er geen herleving is van de hypotheekrenteaftrek na tijdelijke verhuur van een tweede koopwoning en eist dat de wet op dit punt wordt aangepast. Vereniging Eigen Huis is het hier volledig mee eens en pleitte eerder al voor aanpassing van de negatieve, fiscale gevolgen van tijdelijke verhuur.

Mensen die een nieuw huis hebben gekocht zonder het oude huis te hebben verkocht, hebben de mogelijkheid om het tweede huis tijdelijk te verhuren, om zo dubbele woonlasten te voorkomen. Na afloop van het huurcontract is de mogelijkheid om tijdelijk weer dubbele hypotheekrenteaftrek te krijgen echter verdwenen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor huizenbezitters die het betreft.

De VVD wil huiseigenaren behoeden voor deze financiële valkuil en eist dan ook reparatie van de wet op dit vlak. VVD-woordvoerster Brigitte van der Burg: "Het is onbegrijpelijk dat het ene ministerie tijdelijke verhuur stimuleert en het andere ministerie een dergelijke valkuil niet repareert en zo huizenbezitters in de problemen brengt. Huizenbezitters kijken nu wel uit om hun woning te verhuren. Dit omdat na een periode van tijdelijke verhuur de wettelijk toegestane periode van de aftrekbaarheid van de hypotheekrente voor twee huizen zoals het nu is niet herleeft."

De minister heeft inmiddels toegezegd voor 1 juli te reageren.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 11 juni 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.