Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verhoging Nationale Hypotheek Garantie verwacht

Geplaatst op 16 jun 2009 , bijgewerkt 16 jun 2009, 22:00

Het kabinet neemt vrijdag 19 juni een beslissing over een verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie. De garantiegrens zal dan waarschijnlijk word...

Het kabinet neemt vrijdag 19 juni een beslissing over een verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie. De garantiegrens zal dan waarschijnlijk worden opgetrokken  naar een bedrag dat ligt tussen de ¬ 300.000 en € 350.000 euro. De nieuwe regeling zal waarschijnlijk in de maand juli van kracht worden. Ook moet nog blijken of de verhoging tijdelijk of permanent zal gelden.

Vereniging wil verhoging NHG-grens

Vereniging Eigen Huis dringt al vanaf oktober 2008 aan op een verhoging van de NHG-grens. De hypotheekgarantie biedt kopers en hypotheekverstrekkers de extra zekerheid die in deze tijd hard nodig is. Kopers blijven bij gedwongen verkoop van de woning niet achter met een restschuld als de verkoopopbrengst onvoldoende is om de hypotheekschuld af te lossen. Ook voor geldverstrekkers is een hypotheek met NHG een veilige lening. Die wordt daarom vrijwel altijd verstrekt.

Positief effect op woningmarkt

Omdat meer huizenzoekers met een gerust gevoel een veilige en verantwoorde hypotheek kunnen afsluiten, verwacht Vereniging Eigen Huis een positief effect op de woningmarkt, maar hoeveel extra huizen er zullen worden verkocht is niet te voorspellen. Het Kabinet heeft lang gewacht met de verhoging en inmiddels is de onzekerheid bij huizenzoekers over werk en inkomen en over de ontwikkeling van de huizenprijzen diep geworteld.

Zodra de feiten over de nieuwe NHG grens door het kabinet bekend zijn gemaakt, informeren we u op deze website over de details van deze maatregel.

Amersfoort, 17 juni 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.