Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vergunningvrij bouwen is doorbraak voor burgers

Geplaatst op 30 jun 2009 , bijgewerkt 30 jun 2009, 22:00

Het voorstel van minister Cramer om de regeling voor vergunningvrij bouwen te verruimen pakt voordelig uit voor de burgers. Burgers die graag een kl...

Het voorstel van minister Cramer om de regeling voor vergunningvrij bouwen te verruimen pakt voordelig uit voor de burgers. Burgers die graag een kleine uitbreiding willen realiseren in de achtertuin van hun huis, hoeven niet langer vooraf een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Ook onnodig lang wachten op de vergunningsaanvraag behoort dan tot de verleden tijd. Bij een kleine verbouwing kunnen zij gelijk aan de slag.

Reactie Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is enthousiast over de voorgestelde verruiming van de bouwregels, maar verliest niet de belangen van buren uit het oog.

Amersfoort, 1 juli 2009
Bron: Vereniging Eigen Huis / VROM

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers