Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Consumentenorganisaties tegen hoge tarieven stadsverwarming

Geplaatst op 02 jul 2009 , bijgewerkt 02 jul 2009, 22:00

Vereniging Eigen Huis is door het ministerie van Economische Zaken gevraagd mee te denken over de uitwerking van het maximumtarief voor warmte. De W...

Vereniging Eigen Huis is door het ministerie van Economische Zaken gevraagd mee te denken over de uitwerking van het maximumtarief voor warmte. De Warmtewet bepaalt de regels voor warmtelevering, bijvoorbeeld stadsverwarming. Bewoners die zijn aangesloten op stadsverwarming zijn met terugwerkende kracht tot 1 januari 2007 beschermd tegen te hoge tarieven.

De wet is inmiddels door de Eerste Kamer aangenomen en de regels voor het maximumtarief worden nu bepaald. Het tarief voor stadsverwarming wordt gekoppeld aan het maximumtarief voor gas.

Vereniging Eigen Huis werkt samen met de Woonbond en de Consumentenbond in het adviestraject over het maximumtarief. De consumentenorganisaties willen dat bewoners met stadsverwarming er zeker van kunnen zijn dat zij niet meer betalen dan het reguliere gastarief.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 3 juli 2009.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.