Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Consumentenorganisaties tegen hoge tarieven stadsverwarming

Geplaatst op 02 jul 2009 , bijgewerkt 02 jul 2009, 22:00

Vereniging Eigen Huis is door het ministerie van Economische Zaken gevraagd mee te denken over de uitwerking van het maximumtarief voor warmte. De W...

Vereniging Eigen Huis is door het ministerie van Economische Zaken gevraagd mee te denken over de uitwerking van het maximumtarief voor warmte. De Warmtewet bepaalt de regels voor warmtelevering, bijvoorbeeld stadsverwarming. Bewoners die zijn aangesloten op stadsverwarming zijn met terugwerkende kracht tot 1 januari 2007 beschermd tegen te hoge tarieven.

De wet is inmiddels door de Eerste Kamer aangenomen en de regels voor het maximumtarief worden nu bepaald. Het tarief voor stadsverwarming wordt gekoppeld aan het maximumtarief voor gas.

Vereniging Eigen Huis werkt samen met de Woonbond en de Consumentenbond in het adviestraject over het maximumtarief. De consumentenorganisaties willen dat bewoners met stadsverwarming er zeker van kunnen zijn dat zij niet meer betalen dan het reguliere gastarief.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 3 juli 2009.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers