Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NVM-cijfers zijn betrouwbaar

Geplaatst op 09 jul 2009 , bijgewerkt 09 jul 2009, 22:00

Reactie op nieuwsbericht in dagblad De Pers In dagblad De Pers van 10 juli wordt in een artikel over de NVM-woningmarktcijfers gesuggereerd dat dez...

Reactie op nieuwsbericht in dagblad De Pers

In dagblad De Pers van 10 juli wordt in een artikel over de NVM-woningmarktcijfers gesuggereerd dat deze onbetrouwbaar zijn. Ook Vereniging Eigen Huis komt hierbij aan het woord. De vereniging is het echter niet eens met de strekking van dit artikel.

"Vereniging Eigen Huis heeft geen enkele reden om aan de betrouwbaarheid te twijfelen van de NVM-cijfers zoals die gisteren zijn gepresenteerd", aldus woningmarktspecialist Bob Maas in een reactie op de berichtgeving in dagblad de Pers. "Het persbericht van de NVM geeft een zeer compleet en actueel beeld van de woningmarkt van dit moment. Er kan hooguit een vraagteken worden gezet bij de accenten die worden gelegd. Verder heeft elke meetmethodiek zijn tekortkomingen, ook die van de NVM. Zo heb je bij kwartaal-op-kwartaalcijfers te maken met seizoensinvloeden. De kracht van de NVM is dat de cijfers het meest actueel zijn en dat ze als makelaarsvereniging vanuit de praktijk spreken. Dat de cijfers onbetrouwbaar zouden zijn zoals door de Pers is weergegeven, mist wat ons betreft iedere grond."

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 10 juli 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers