Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Is uw hypotheekofferte duidelijk?

Geplaatst op 20 jul 2009 , bijgewerkt 20 jul 2009, 22:00

Vereniging Eigen Huis opent telefonisch meldpunt voor ontbreken hypotheekprovisie Iedereen die zijn hypotheek afsluit via een financieel tussenpers...

Vereniging Eigen Huis opent telefonisch meldpunt voor ontbreken hypotheekprovisie

Iedereen die zijn hypotheek afsluit via een financieel tussenpersoon moet voor het tekenen van de offerte kunnen zien hoeveel zijn adviseur daaraan verdient. Vereniging Eigen Huis wil graag weten of dat ook gebeurt en roept u op het te melden als uw eigen tussenpersoon dat niet doet. Daarom is vanaf vandaag een telefonisch meldpunt geopend.

Sinds 1 april 2009 zijn tussenpersonen verplicht om hun provisie te tonen aan de klant. Vereniging Eigen Huis wil erachter komen of tussenpersonen dit ook echt doen. Het gaat alleen om de vergoeding die de hypotheekadviseur ontvangt en niet om de gebruikelijke 1% afsluitprovisie die een consument betaalt aan de geldgever.

Openheid over de beloning van financiële tussenpersonen moet een einde maken aan het adviseren van uitsluitend hypotheken met de hoogste provisie en helpt de huizenkoper bij het maken van de juiste hypotheekkeuze. Dus bevorder de transparantie en meld u vandaag nog!

Het meldpunt is van 21 tot 31 juli 2009 op werkdagen geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur via telefoonnummer 033-4507688.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 21 juli 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers