Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijzen bestaande koopwoningen dalen verder

Geplaatst op 20 jul 2009 , bijgewerkt 20 jul 2009, 22:00

De prijzen van verkochte bestaande woningen waren in juni gemiddeld 3,7% lager dan in juni 2008. Dit is de vijfde maand op rij dat de prijzen lager ...

De prijzen van verkochte bestaande woningen waren in juni gemiddeld 3,7% lager dan in juni 2008. Dit is de vijfde maand op rij dat de prijzen lager waren dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster.

Alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper dan in juni 2008. Vrijstaande woningen daalden met 4,4% het meest in prijs. De prijsdaling van tussenwoningen was met 2,8% het kleinst.

In alle provincies waren de prijzen lager dan een jaar eerder. De grootste daling deed zich voor in Noord-Holland, waar koopwoningen 5,1% goedkoper waren. In Zeeland was de prijsdaling met 1,6% het geringst.

Vergeleken met mei 2009 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,9%. In Groningen, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant lagen de prijzen hoger dan een maand eerder, in de overige provincies waren de woningen goedkoper.

Bijna 10.000 bestaande woningen wisselden in juni van eigenaar. Dat is 37% minder dan in juni 2008. Van alle woningtypen en in alle provincies was het aantal verkopen fors lager. Ten opzichte van mei 2009 daalde het aantal transacties met ruim 3%.

De prijsindex bestaande koopwoningen geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande koopwoningen in Nederland, die aan particulieren verkocht zijn.

Bron: CBS, Kadaster
Amersfoort, 21 juli 2009

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media