Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Stichting Verliespolis bereikt schikking over woekerpolissen AEGON

Geplaatst op 30 jul 2009 , bijgewerkt 30 jul 2009, 22:00

De Stichting Verliespolis heeft een akkoord bereikt met AEGON over een oplossing voor klanten met een woekerpolis. AEGON trekt op basis van de onder...

De Stichting Verliespolis heeft een akkoord bereikt met AEGON over een oplossing voor klanten met een woekerpolis. AEGON trekt op basis van de onderhandelingen met de stichtingen nog eens € 250 miljoen uit, inclusief een fonds van € 80 miljoen voor mensen in een schrijnende situatie. Dit bedrag komt bovenop eerdere reparaties door AEGON ter waarde van € 380 miljoen.

De compensatieregeling is in lijn met de schikkingsovereenkomsten die met vier andere grote verzekeraars zijn gesloten. Nieuw in het akkoord met AEGON is dat in het kader van de regeling voor mensen in een schrijnende situatie is afgesproken dat voor beleggingsverzekeringen met een fondswaarde van meer dan € 100.000,- de kosten worden gemaximeerd tot 1,5% per jaar voor het meerdere boven € 100.000,-. Voor de fondswaarde tot en met € 100.000,- blijven de eerder genoemde maxima van kracht.

De Stichting Verliespolis zal het bereikte onderhandelingsresultaat op korte termijn met een positief advies via een peiling voorleggen aan zijn deelnemers. In de regeling is bedongen dat deelnemers aan de peiling, die aangesloten zijn bij de stichting, de aan de stichting betaalde bijdrage terugkrijgen met een aanvullende vergoeding. In totaal gaat dit om een bedrag van € 50,-.

"Met vijf van de zes grootste verzekeraars heeft de Stichting Verliespolis nu compensatieregelingen bereikt. Voor polishouders hebben deze een waarde van ruim € 2 miljard. Ook in de onderhandelingen met AEGON is weer aangetoond dat polishouders beter af zijn, wanneer hun verzekeraar een akkoord sluit met de stichtingen," aldus Stichting Verliespolis.

De Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), is de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering. 

Bron: Stichting Verliespolis
Amersfoort, 13 juli 2009

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers