Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Huisveiling steeds populairder'

Geplaatst op 30 aug 2009 , bijgewerkt 30 aug 2009, 22:00

Moeilijk verkoopbare woningen worden steeds vaker aangeboden op vrijwillige huizenveilingen. Dat schrijft de GPD (regionale dagbladen) op basis van ...

Moeilijk verkoopbare woningen worden steeds vaker aangeboden op vrijwillige huizenveilingen. Dat schrijft de GPD (regionale dagbladen) op basis van uitspraken van makelaarsvereniging NVM en Vereniging Eigen Huis.

Exacte cijfers zijn er niet, maar de trend is merkbaar door de opkomst en groeiende populariteit van nieuwe veilingwebsites. De traditionele executieveiling (gedwongen verkoop) is vooralsnog voor banken een laatste redmiddel om de hypotheeksom terug te krijgen. Vereniging Eigen Huis is positief over de groeiende belangstelling voor vrijwillige veilingen. Die bieden de verkoper meer zekerheid dat woningen op een vooraf vastgesteld moment echt worden verkocht.

"In ons omringende landen zijn vrijwillige veilingen aan de orde van dag. Bij ons hebben huizenveilingen nog een negatief imago doordat handelaren in achterafzaaltjes prijsafspraken maken. Een internetveiling is veel transparanter", zegt een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis in het artikel.

Gewone verkoop

Volgens de NVM is het vooral goed dat woningen door de steeds populairder wordende internetveilingen vaker een nieuwe eigenaar vinden. Bijna de helft wordt tijdens de eerste veiling al verkocht, terwijl de klad er bij de gewone verkoopmethoden goed in zit. Maar het komt regelmatig voor dat een woning voorafgaand aan de veiling al blijkt te zijn verkocht. De NVM is hierover minder te spreken:  "Als een verkoper kiest voor een veiling, dan moeten alle kopers ook dezelfde kans krijgen en moet het huis ook daadwerkelijk geveild worden'', laat een woordvoerder weten.

Bron: GPD
Amersfoort, 31 augustus 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers