Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Gemeenten verdienen aan inzamelen plastic afval

Geplaatst op 07 sep 2009 , bijgewerkt 07 sep 2009, 22:00

De Telegraaf van 8 september meldt dat gemeenten verdienen aan het apart inzamelen van plastic afval. Gemeenten zijn met ingang van 1 januari 2010 v...

De Telegraaf van 8 september meldt dat gemeenten verdienen aan het apart inzamelen van plastic afval. Gemeenten zijn met ingang van 1 januari 2010 verplicht plastic afval gescheiden in te zamelen. De plasticindustrie betaalt vervolgens € 475,- per ton (1.000 kg) aan de gemeente, terwijl de afvalindustrie bevestigt dat het inzamelen maximaal € 300,- per ton kost. Op die manier verdienen gemeenten aan het ophalen en verkopen van plastic afval. Vereniging Eigen Huis vindt dat dat geld naar de burger terug moet vloeien.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) geeft aan dat de vergoeding op € 475,- is vastgesteld om kostendekkend te kunnen werken. Als blijkt dat de werkelijke kosten toch lager zijn - waar het nu op lijkt - kan de opbrengst ten goede komen aan de burger.

Afvalstoffenheffing kan omlaag

Huishoudens moeten een lagere rekening krijgen voor het ophalen van huisvuil, vindt Vereniging Eigen Huis. Maar alles wat gemeenten over het apart inzamelen van plastic afval willen zeggen en op websites en in folders schrijven is dat het de burger geen extra geld kost. "Het zou de burger juist geld moeten opleveren", aldus Vereniging Eigen Huis in het artikel. "De afvalstoffenheffing kan immers omlaag als de gemeente een ruime vergoeding krijgt voor elke ton opgehaald plastic."

Wie meer wil weten over gemeentelijke tarieven en gescheiden inzameling van plastic in zijn gemeente, kan kijken op zijn gemeentelijke website.

Bron: de Telegraaf, Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 8 september 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.