Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kabinet maakt huizenkoper kopschuw

Geplaatst op 14 sep 2009 , bijgewerkt 14 sep 2009, 22:00

Het kabinet moet de komende jaren fors bezuinigen en gaat hiervoor alle mogelijkheden onderzoeken. Alles wijst er op dat ook de hypotheekrenteaftrek...

Het kabinet moet de komende jaren fors bezuinigen en gaat hiervoor alle mogelijkheden onderzoeken. Alles wijst er op dat ook de hypotheekrenteaftrek als bezuinigingsmogelijkheid wordt aangemerkt. Dit leidt tot grote onrust onder huiseigenaren en kopers die afhaken.

Doodsteek voor vastgelopen woningmarkt

"Onverantwoord," waarschuwt Vereniging Eigen Huis, "als beperking van de renteaftrek als ad hoc bezuinigingsmaatregel wordt ingezet. Dit zal de doodsteek zijn voor de vastgelopen woningmarkt en berokkent de Nederlandse economie grote schade." Maar indien het kabinet beoogt een toekomstvaste visie te ontwikkelen voor een dynamische woningmarkt, vindt het Vereniging Eigen Huis aan haar zijde.

Scherpe stijging ozb onbestaanbaar

Het kabinet geeft gemeenten komend jaar de ruimte om de onroerende zaakbelasting (ozb) met 4,3% te verhogen. Deze lastenverhoging wordt uitsluitend opgebracht door eigenwoningbezitters en is bovendien nog steeds gebaseerd op een economisch groeiscenario uit het verleden.
Vereniging Eigen Huis vindt het onbestaanbaar dat gemeenten de mogelijkheid krijgen om deze lokale belasting tijdens de recessie te blijven verhogen. De vereniging pleit ervoor dat ook gemeenten aangezet worden efficiënter en doelmatiger te werken, zodat in 2010 de ozb-tarieven niet verder hoeven te stijgen.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 15 september 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers