Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

PvdA wil extreme woonoverlast aanpakken

Geplaatst op 22 sep 2009 , bijgewerkt 22 sep 2009, 22:00

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken heeft gisteren het zwartboek burenoverlast aangeboden aan minister Ter Horst en minster Van der Laan. De PvdA wil in iede...

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken heeft gisteren het zwartboek burenoverlast aangeboden aan minister Ter Horst en minster Van der Laan. De PvdA wil in iedere gemeente een loket waar bewoners terecht kunnen met klachten over extreme woonoverlast.

Verantwoordelijkheid moet bij gemeenten liggen

Volgens de PvdA worden huiseigenaren nu niet of slecht geholpen. Gemeenten moeten overlast van bewoners eerder signaleren en bestrijden, niet alleen van huurders maar ook van huiseigenaren. Op dit moment leggen gemeenten de verantwoordelijkheid nog te veel bij de bewoners, of verwijzen zij door naar de politie.

Meldpunt

Om inzicht te krijgen in de burenoverlast heeft de PvdA het meldpunt burenoverlast@pvda.nl geopend. In een maand tijd zijn daarop 450 reacties binnengekomen, waarbij 75% afkomstig is van huiseigenaren. Een opmerkelijke uitkomst is dat overlast vooral wordt gemeld vanuit kleinere gemeenten en het dus niet alleen een grootstedelijk probleem is. De PvdA reikt de bewindslieden naast het zwartboek ook een aantal aanbevelingen aan om met deze vorm van overlast om te gaan.

Alerter optreden

Vereniging Eigen Huis is van mening dat gemeenten veel alerter moeten optreden en de wettelijke mogelijkheden die zij hebben eerder en effectiever moeten gebruiken. Gemeenten kunnen samen met de politie een actief beleid ontwikkelen om overlast terug te dringen.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 23 september 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.