Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ook vijfde grote schikking woekerpolissen definitief

Geplaatst op 30 sep 2009 , bijgewerkt 30 sep 2009, 22:00

97% polishouders stemt voor Aegon-akkoord Ook Aegon-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis en hun stem hebben uitgebracht,...

97% polishouders stemt voor Aegon-akkoord

Ook Aegon-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis en hun stem hebben uitgebracht, hebben bijna unaniem gestemd v??r het akkoord van 9 juli 2009.

In totaal brachten 21.347 polishouders een stem uit tijdens de peiling van de Stichting Verliespolis. 97,04% van deze polishouders stemde vóór het onderhandelingsresultaat, en 2,44% stemde tegen. 0,52% van deze polishouders bracht een blanco of ongeldige stem uit.

Aegon-compensatieregeling definitief

Met de uitkomst van deze peiling is de Aegon-compensatieregeling definitief geworden. Aegon heeft onder verschillende labels beleggingsverzekeringen aangeboden, zoals onder meer: Spaarbeleg, SpaarAdvies, Axent en Aegon. 

De Stichting Verliespolis zal het akkoord nu samen met Aegon verder uitwerken en toezien op de uitvoering van de compensatieregeling. Polishouders van Aegon met een lopende polis ontvangen eind 2010 of begin 2011 een brief van hun verzekeraar over wat de compensatieregeling op polisniveau voor hen betekent. Mensen met een polis die minimaal 5 jaar gelopen heeft en voor 1 januari 2008 al is afgelopen of beëindigd moeten zich zelf melden bij hun verzekeraar.

De Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de VEB, is de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.

Meer informatie

  Dossier Beleggingsverzekeringen [...]

Bron: Stichting Verliespolis
Amersfoort, 1 oktober 2009.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.