Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Overleg koopcontracten nieuwbouwwoningen naar de SER

Geplaatst op 20 okt 2009 , bijgewerkt 20 okt 2009, 22:00

Vereniging Eigen Huis is zeer verheugd dat zij voortaan met alle bouwende partijen bij de Sociaal Economische Raad (SER) de onderhandelingen voert o...

Vereniging Eigen Huis is zeer verheugd dat zij voortaan met alle bouwende partijen bij de Sociaal Economische Raad (SER) de onderhandelingen voert over het koopcontract voor nieuwbouwwoningen.

Een nieuwe ordening voor consumenten- en producentenbelangen was noodzakelijk omdat het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) in de loop van 2010 wordt opgeheven. Het is voor het eerst dat alle bouwende partijen, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond bij de SER gaan praten over de voorwaarden voor de aanschaf van een nieuwbouwwoning. Dit geeft alle vertrouwen in goede overeenkomsten voor de toekomst.

Het is belangrijk voor de koper van een nieuwbouwwoning dat gebruik wordt gemaakt van een goed en duidelijk contract dat breed wordt gedragen door de bouwwereld. Hiermee hebben Bouwend Nederland, Neprom, NVB, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond gevolg gegeven aan de conclusies in het Rapport van de Commissie Van Loon, met aanbevelingen voor een nieuwe ordening voor consumenten- en producentenbelangen.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 21 oktober 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.