Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Handvest lokale stimuleringsmaatregelen woningmarkt en woningbouw

Geplaatst op 27 okt 2009 , bijgewerkt 27 okt 2009, 23:00

Beoordeling vanuit consumentenperspectief Vereniging Eigen Huis staat positief tegenover de initiatieven die op lokaal en regionaal niveau worden g...

Beoordeling vanuit consumentenperspectief

Vereniging Eigen Huis staat positief tegenover de initiatieven die op lokaal en regionaal niveau worden genomen om de woningmarkt te stimuleren en de nieuwbouw weer op de gang te helpen. De vereniging volgt de ontwikkelingen op de voet.

In enkele gevallen is Vereniging Eigen Huis gevraagd een oordeel te geven over lokale stimuleringsmaatregelen. Het ligt voor de hand dat bij het opstellen van deze regelingen de aandacht in de eerste plaats uitgaat naar het behoud en creƫren van werkgelegenheid en het weer vlottrekken van vastgelopen nieuwbouwprojecten. Dat is te begrijpen in de huidige crisissituatie. Het gevaar dreigt echter dat bij de opzet van de stimuleringsmaatregelen on-voldoende aandacht wordt gegeven aan de positie en de belangen van de consument. Die kan er bekaaid vanaf komen en in het ergste geval zelfs kind van de rekening worden.

Om dit te voorkomen heeft Vereniging Eigen Huis dit 'handvest' opgesteld met richtlijnen, informatie en adviezen die de maatregelen en mogelijkheden belichten vanuit de consumentenoptiek. De vereniging hoopt hiermee bij te dragen aan een juiste balans tussen 'goed voor de markt' en 'goed voor de consument'.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 28 oktober 2009.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.