Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Flinke energiebesparing mogelijk bij veel woningen

Geplaatst op 10 nov 2009 , bijgewerkt 10 nov 2009, 23:00

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) valt van de bijna 1 miljoen Nederlandse woningen met een energielabel één op de drie...

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) valt van de bijna 1 miljoen Nederlandse woningen met een energielabel één op de drie in energieklasse E, F of G. Dat betekent dat het energieverbruik relatief hoog is en er veel maatregelen voor energie- en kostenbesparing mogelijk zijn.

56% procent: energielabel klasse C of D

Van alle Nederlandse woningen met energielabel heeft 11% een label met klasse A++, A+, A of B. Voor deze woningen zijn weinig energiebesparende maatregelen mogelijk. De grootste groep (56 procent) valt in klasse C of D.

Energielabel voor woningen verplicht

Sinds 1 januari 2008 moeten eigenaren van woningen en andere gebouwen bij verkoop of verhuur een energielabel kunnen overhandigen aan de koper of huurder. Ook particuliere verhuurders dienen vanaf 1 januari 2008 een energielabel te kunnen overhandigen.

Vanaf 1 januari 2010 is er een verbeterd energielabel beschikbaar. Beter wil zeggen: uitgebreider en duidelijker dan het label dat op 1 januari 2008 werd geïntroduceerd, en toegesneden op het type woning.

Vereniging Eigen Huis positief over nieuwe energielabel

Vereniging Eigen Huis staat positief tegenover het energielabel dat in op 1 januari 2010 geïntroduceerd zal worden. Veel van de kritiekpunten van de vereniging zijn meegenomen bij de ontwikkeling van een nieuw label. Vereniging Eigen Huis zal de verdere ontwikkelingen kritisch blijven volgen.
  Lees meer over het energielabel voor woningen
  Veelgestelde vragen over het energielabel voor woningen

Meer informatie

  Hoe kan ik energie besparen?
  Energiebesparende installaties plaatsen
  Isoleren vanuw woning
  Ga naar het onderdeel energie op deze site
  Lees het volledige persbericht van het CBS

Bron: Vereniging Eigen Huis, CBS
Amersfoort, 11 november 2009.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers