Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Landelijke campagne energiebesparing

Geplaatst op 16 nov 2009 , bijgewerkt 16 nov 2009, 23:00

Postbus 51 is in november gestart met een campagne over energiebesparing in de woning. De campagne houdt mensen een spiegel voor. Er wordt overal gej...

Postbus 51 is in november gestart met een campagne over energiebesparing in de woning. De campagne houdt mensen een spiegel voor. Er wordt overal gejaagd op voordeel en koopjes, behalve daar waar het voor onze neus ligt: in ons eigen huis. Daar is met wat ingrepen en maatregelen veel voordeel te halen door energie te besparen.

Energiebesparing eenvoudig en voordelig

Energieverbruik terugbrengen is goed voor de portemonnee, de verbetering van het wooncomfort, de stijging van de waarde van het huis en goed voor het klimaat. Reclamespotjes verwijzen mensen door naar de website Meer met Minder waar informatie te vinden is over de mogelijkheden, financiële regelingen en hulp bij realisatie.

Subsidies en financieringen rond energie

Het is extra aantrekkelijk om nu energiebesparende maatregelen te nemen door het tijdelijke stimuleringspakket van het kabinet. Het pakket voorziet onder meer in een subsidie op isolatieglas, een subsidie op een maatwerkadvies en de btw-verlaging op isolerende maatregelen. Daarnaast zijn er subsidieregelingen van Economische Zaken voor duurzame energie en warmte (waaronder o.a. zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen vallen). Ook kunt u via de overheid tegen een lager rentetarief een lening afsluiten voor groene investeringen.

Vernieuwd energielabel per 2010

De campagne over energiebesparing loopt vooruit op de herintroductie van het sinds 2008 verplichte energielabel. Het vernieuwde energielabel voor woningen is per 1 januari 2010 beschikbaar voor consumenten. Het geeft direct inzicht in hoe energiezuinig een woning is en wat een eigenaar kan doen om dit te verbeteren.

Meer informatie

  Website Meer Met Minder

Bron: Ministerie van VROM
Amersfoort, 17 november 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers