Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Landelijke campagne energiebesparing

Geplaatst op 16 nov 2009 , bijgewerkt 16 nov 2009, 23:00

Postbus 51 is in november gestart met een campagne over energiebesparing in de woning. De campagne houdt mensen een spiegel voor. Er wordt overal gej...

Postbus 51 is in november gestart met een campagne over energiebesparing in de woning. De campagne houdt mensen een spiegel voor. Er wordt overal gejaagd op voordeel en koopjes, behalve daar waar het voor onze neus ligt: in ons eigen huis. Daar is met wat ingrepen en maatregelen veel voordeel te halen door energie te besparen.

Energiebesparing eenvoudig en voordelig

Energieverbruik terugbrengen is goed voor de portemonnee, de verbetering van het wooncomfort, de stijging van de waarde van het huis en goed voor het klimaat. Reclamespotjes verwijzen mensen door naar de website Meer met Minder waar informatie te vinden is over de mogelijkheden, financiƫle regelingen en hulp bij realisatie.

Subsidies en financieringen rond energie

Het is extra aantrekkelijk om nu energiebesparende maatregelen te nemen door het tijdelijke stimuleringspakket van het kabinet. Het pakket voorziet onder meer in een subsidie op isolatieglas, een subsidie op een maatwerkadvies en de btw-verlaging op isolerende maatregelen. Daarnaast zijn er subsidieregelingen van Economische Zaken voor duurzame energie en warmte (waaronder o.a. zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen vallen). Ook kunt u via de overheid tegen een lager rentetarief een lening afsluiten voor groene investeringen.

Vernieuwd energielabel per 2010

De campagne over energiebesparing loopt vooruit op de herintroductie van het sinds 2008 verplichte energielabel. Het vernieuwde energielabel voor woningen is per 1 januari 2010 beschikbaar voor consumenten. Het geeft direct inzicht in hoe energiezuinig een woning is en wat een eigenaar kan doen om dit te verbeteren.

Meer informatie

  Website Meer Met Minder

Bron: Ministerie van VROM
Amersfoort, 17 november 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.