Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ruim 8.900 deelnemers collectieve inkoop energie

Geplaatst op 16 nov 2009 , bijgewerkt 16 nov 2009, 23:00

Overstappen naar een andere energieleverancier en daardoor fors besparen op de energierekening kan nu gezamenlijk via de dienst collectieve inkoop en...

Overstappen naar een andere energieleverancier en daardoor fors besparen op de energierekening kan nu gezamenlijk via de dienst collectieve inkoop energie van Vereniging Eigen Huis. Ruim 8.900 mensen hebben zich al ingeschreven.

Overstappen naar andere energieleverancier

Een gemiddeld huishouden kan € 225,- per jaar besparen op de energierekening door over te stappen naar een andere, goedkopere energieleverancier. Tweederde van de huishoudens wil niet zelf overstappen op een andere energieleverancier en is dat voorlopig ook niet van plan. Ze zien op tegen de administratieve rompslomp en alle problemen die de overstap tot gevolg kan hebben.

Collectieve inkoop energie voor iedereen

Vereniging Eigen Huis wil deze 'energiebarrière' doorbreken. Gezamenlijk energie inkopen is veel aantrekkelijker. De vereniging bundelt de collectieve energiebehoefte van huishoudens en organiseert in samenwerking met website 'Ichoosr' een internetveiling waar iedereen zich vrijblijvend voor kan inschrijven. Het maakt niet uit of men lid van de vereniging is of niet, of dat men huurder is of eigenaar.

Inschrijven energieveiling

Inschrijven voor de eerste energieveiling kan tot 30 november. De volgende stap is dat energiebedrijven een bod uitbrengen op de georganiseerde inkoopkracht van huishoudens door een laag tarief aan te bieden voor het totaal aan inschrijvingen. Begin december ontvangt iedere deelnemer een e-mail met het winnende energietarief en hoeveel die besparing oplevert ten opzichte van de huidige, eigen energierekening. Pas daarna beslist de deelnemer of het aanbod aantrekkelijk genoeg is om over te stappen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe aantrekkelijker het voor energieleveranciers is om een scherp tarief aan te bieden.

Juridische ondersteuning

Vereniging Eigen Huis hanteert selectiecriteria voor energiebedrijven die aan dit initiatief mogen meedoen. Voor mensen die op het aanbod ingaan, regelt de nieuwe energieleverancier de administratieve overstap. Als er toch iets misloopt, biedt de vereniging kosteloze juridische ondersteuning aan om de problemen op te lossen. Aan de collectieve inkoop energie van Vereniging Eigen Huis zijn geen deelnamekosten verbonden.

Lidmaatschap cadeau

Bij een daadwerkelijke overstap naar de nieuwe energieleverancier ontvangen niet-leden het lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau tot 1 mei 2010. Leden die overstappen naar de nieuwe leverancier ontvangen een energiebesparingpakket voor gebruik in huis.

Meer informatie

  Collectieve Inkoop Energie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 17 november 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers