Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijsdaling bestaande koopwoningen stabiliseert

Geplaatst op 22 nov 2009 , bijgewerkt 22 nov 2009, 23:00

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in oktober gemiddeld 5,2% lager dan in oktober 2008. De prijsdaling is een fractie kleiner dan ...

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in oktober gemiddeld 5,2% lager dan in oktober 2008. De prijsdaling is een fractie kleiner dan in september. Toen waren de huizen 5,3% goedkoper dan in september 2008.

De prijsdaling nam het afgelopen jaar tot de maand september steeds toe. De laatste twee maanden zijn de prijzen aan het stabiliseren. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis doet elke maand zelf onderzoek naar de koopwoningmarkt. De resultaten worden verwerkt in de Eigen Huis Marktindicator.
  Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Bron: het Kadaster
Amersfoort, 23 november 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.