Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Prijsdaling bestaande koopwoningen stabiliseert

Geplaatst op 22 nov 2009 , bijgewerkt 22 nov 2009, 23:00

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in oktober gemiddeld 5,2% lager dan in oktober 2008. De prijsdaling is een fractie kleiner dan ...

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in oktober gemiddeld 5,2% lager dan in oktober 2008. De prijsdaling is een fractie kleiner dan in september. Toen waren de huizen 5,3% goedkoper dan in september 2008.

De prijsdaling nam het afgelopen jaar tot de maand september steeds toe. De laatste twee maanden zijn de prijzen aan het stabiliseren. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis doet elke maand zelf onderzoek naar de koopwoningmarkt. De resultaten worden verwerkt in de Eigen Huis Marktindicator.
  Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Bron: het Kadaster
Amersfoort, 23 november 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers