Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huiseigenaren met korte rentevaste periode kunnen in problemen komen

Geplaatst op 23 nov 2009 , bijgewerkt 23 nov 2009, 23:00

De Nederlandsche Bank waarschuwt dat de kredietcrisis nog niet voorbij is. Vooral huiseigenaren die vanwege de lage rente hebben gekozen voor een ko...

De Nederlandsche Bank waarschuwt dat de kredietcrisis nog niet voorbij is. Vooral huiseigenaren die vanwege de lage rente hebben gekozen voor een korte rentevaste periode, lopen risico om in de problemen te komen.

Woonlasten omhoog als rente stijgt

Ruim een kwart van alle mensen die dit jaar een hypotheek afsloten, koos voor een korte rentevaste periode. De rente bij zo'n hypotheek is relatief laag, dus aantrekkelijk. Maar als de economie weer aantrekt, stijgt de rente en daardoor zullen de woonlasten ineens heel snel omhoog gaan.

Bij aantrekken van de economie kunnen huizenbezitters met een korte rentevaste periode in de problemen komen. Om deze reden adviseert Vereniging Eigen Huis altijd om te kiezen voor lange rentevaste perioden van 10 of 15 jaar. Hoewel de rente iets hoger is in vergelijking met een korte rentevaste periode, biedt die keuze vele jaren zekerheid door vaste maandelijkse hypotheeklasten.

Video

Bekijk de reactie van Vereniging Eigen Huis op bovenstaand bericht in het RTL Nieuws door op het plaatje hieronder te klikken.

[VIDEO]

Bron: Vereniging Eigen Huis, RTL Nieuws
Amersfoort, 24 november 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers