Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Collectieve inkoop energie: volg online veiling

Geplaatst op 30 nov 2009 , bijgewerkt 30 nov 2009, 23:00

Ruim 34.000 huishoudens doen mee met de collectieve inkoop energie van Vereniging Eigen Huis. Met deze collectieve inkoop kunnen deze huishoudens ho...

Ruim 34.000 huishoudens doen mee met de collectieve inkoop energie van Vereniging Eigen Huis. Met deze collectieve inkoop kunnen deze huishoudens honderden euro's besparen. Uit een vorige collectieve inkoop in Nederland bleek dat 70% van de mensen gemiddeld € 225,- per jaar kan besparen op de energiefactuur. De inschrijving voor deze ronde van collectieve inkoop energie is gesloten. Energieleveranciers kunnen nu in een veiling bieden. U kunt deze veiling online volgen.

Uitslag van de online veiling

Vereniging Eigen Huis maakt de uitslag van de veiling op 2 december 2009 bekend. De ruim 34.000 deelnemers krijgen het persoonlijke aanbod vóór 5 december per e-mail toegestuurd. Zij kunnen op basis van deze e-mail eenvoudig bepalen of het contract dat de winnende energieleverancier aanbiedt, voordeliger is.

Deelnemers zijn niet verplicht om op het aanbod van de energieleveranciers in te gaan. Mochten de deelnemers het aangeboden contract aantrekkelijk vinden, dan kunnen ze beslissen om over te stappen naar de nieuwe energieleverancier. In dat geval moet het getekende contract vóór 30 december 2009 binnen zijn bij de nieuwe energieleverancier.

Juridische ondersteuning

Voor mensen die op het aanbod ingaan, regelt de nieuwe energieleverancier de administratieve overstap. Als er toch iets misloopt, biedt de vereniging kosteloze juridische ondersteuning aan om de problemen op te lossen.

Nieuwe ronde in april 2010

Inschrijven voor de collectieve inkoop kan weer in april 2010.

Meer informatie

Volg de veiling online

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 1 december 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers