Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Duidelijkheid over fiscale behandeling kapitaalverzekering

Geplaatst op 01 dec 2009 , bijgewerkt 01 dec 2009, 23:00

Staatssecretaris De Jager heeft duidelijkheid verstrekt over de behandeling van kapitaalverzekeringen (bijvoorbeeld een spaar- of beleggingshypothee...

Staatssecretaris De Jager heeft duidelijkheid verstrekt over de behandeling van kapitaalverzekeringen (bijvoorbeeld een spaar- of beleggingshypotheek) die tot uitkering komen nadat de renteaftrek van de hypotheek is vervallen, omdat de maximale termijn van 30 jaar renteaftrek is bereikt.

De Jager heeft besloten dat de vrijstelling voor kapitaalverzekeringen van toepassing blijft als de hypotheekrente niet meer aftrekbaar is. Uiteraard dient de verzekering wel aan de overige voorwaarden te voldoen. Zo dient minimaal 20 jaar premie binnen een bepaalde verhouding (bandbreedte) betaald te worden.

Bovenstaande situatie speelt indien u uw hypotheek heeft omgezet na 1 januari 2001 en een nieuwe kapitaalverzekering heeft afgesloten met een looptijd van 30 jaar, of als u aanzienlijk later dan het afsluiten van uw hypotheek een kapitaalverzekering afsluit. Vanaf 2001 is de hypotheekrente maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar en de betaalde rente is dus na 1 januari 2031 niet meer aftrekbaar. De nieuw of later gesloten verzekering keert dan pas na 1 januari 2031 uit. Deze uitkering is dus belastingvrij op het moment dat de polis gaat uitkeren.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 2 december 2009.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden