Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Stimulering duurzame energie betaald via hogere energierekening

Geplaatst op 01 dec 2009 , bijgewerkt 01 dec 2009, 23:00

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken wil de subsidiepot voor duurzame energieproductie (de SDE-regeling) vullen door middel van een heffing...

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken wil de subsidiepot voor duurzame energieproductie (de SDE-regeling) vullen door middel van een heffing op de energierekening. De SDE-regeling stimuleert onder meer de plaatsing en aanleg van zonnepanelen, windmolens en waterkrachtinstallaties. Door middel van deze heffing zou de pot voldoende gevuld worden om daarmee de doelstelling van 20% duurzame energie in 2020 te kunnen realiseren.

Standpunt Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis vindt een subsidieregeling die door consumenten door middel van een heffing op de energierekening zelf betaald wordt, een sigaar uit eigen doos. Vereniging Eigen Huis staat achter de doelstelling om energie te besparen en over te stappen op duurzame energiebronnen.
Volgens de vereniging moet er eerst een goede subsidieregeling voor particulieren komen op energiebesparende maatregelen, voordat een heffing op de energierekening kan worden toegepast. De overheid moet met continue, simpele en herkenbare subsidieregelingen de terugverdientijden voor investeringen in energiebesparing terugbrengen tot vijf jaar. Bij langere terugverdientijden gaat het gros van de particulieren niet overstag. Pas zodra dit stimuleringsinstrumentarium in orde is, kan de overheid een stap verder gaan door een heffing op energie. 

Meer informatie

Lees meer over de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie

Bron: Ministerie van Economische Zaken, Vereniging Eigen Huis

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.